1 miljon kronor delades ut till glada vinnare i Vittangi

 Detta inlägg finns i sin helhet på Pajala Gratistidning Näringsliv hemsida http://pajala.gratistidning.com/

Stefan i Vittangi blir grattad av Putte via Skype.

Postkodlotteriet har dragit en vinst på 1 miljon kronor till Vittangi. Det är lottköparna på postnummer 980 10 med postkoden NW som får dela på vinsten.   

På postkoden finns 11 vinnare som tillsammans har 23 lotter. Varje lott är därmed värd 43 479 kronor. Några av dessa vinnare har blivit uppringda av vår vinstutdelare Putte Nelsson via videosamtal som kommer att visas i sociala medier.

https://share.mediaflowpro.com/?EMATFEYAS3

En av vinnarna heter Stefan Stålnacke, 52 år och han har vunnit 173 916 kronor. När han fick höra vinstsumman utropade han glatt:

– Du skojar! Tusen tack! Det är underbart. Jag ska dela med mig till familjen. Givetvis resa, sen håller vi på att bygga en ny sommarstuga. Det finns hål att stoppa pengarna i!

Ytterligare en vinnare är Maria Mangi, 54 år, och hon har vunnit 86 958 kronor.

– Jättebra, sa hon glatt när hon hörde summan! Jag ska kanske vara lite försiktigt nu och inte köpa för mycket!

Två andra vinnare som också blivit uppringda är mor och dotter Lenita Isaksson, 48 år, och Louise Isaksson, 27 år, som har vunnit 43 479 kronor.

Övriga vinnare får vinstbeskedet via post inom de närmaste dagarna. Vinnarna kan också se sin vinst på postkodlotteriet.se i inloggat läge.

Varje måndag till fredag från 5/12 till 2/1 presenteras en ny vinnande postkod där lottköparna får dela på en miljon kronor.

Vad är en postkod?

Ett lottnummer i Postkodlotteriet bygger på lottköparens adress. Den första delen av lottnumret är postnumret. Sedan följer två bokstäver som tillsammans med postnumret bildar postkoden (t ex 123 45 AB). En postkod är alltså en mindre del av ett postnummerområde. Lottnumret avslutas med ett personligt nummer.

Källa: Postkodlotteriet