Från Pajala till Taiwan, The Magnettes klara för GMA

 Detta inlägg finns i sin helhet på Pajala Gratistidning Näringsliv hemsida http://pajala.gratistidning.com/

Från Pajala till Taiwan, The Magnettes klara för GMA

The Magnettes Foto Rickard Åstedt

Pop gruppen The Magnettes från Pajala kommer framträda på 29:e Golden Melody Awards (GMA) i Taiwan i juni. Golden Melody Awards är motsvarigheten till Asiens Grammy Award och själva TV programmet har över 3,5 miljarder tittare och sänds över stora delar av Asien. Runt ceremonin har de även en festival och en konferens där de visar upp tio nya artister. Den här gången är det The Magnettes som valts ut, första gången en västerländsk artist får chansen att visa upp sig för Asiens samlade musikbransch på GMA. The Magnettes spelar på festivalen den 22 juni och är även med som hedersgäster på Golden Melody Awards galan den 23 juni.

Redan i höstas tog The Magnettes sina första steg mot Asien. Rebecka Digervall från bandet blev utvald för att vara med på Taiwans motsvarighet till STIM, MUST anordnade ett låtskrivarläger i Taipei. Låtskrivare från hela världen blev inbjudna och Rebecka var Sveriges representant. Under lägret skrev hon nya låtar med flera Taiwanesiska stjärnor.

– Nu ska vi äntligen dit och spela. Känns så kul att kunna ta med Pajala och Tornedalen till andra sidan jorden och visa upp det vi gör. Säger Rebecka Digervall.

The Magnettes är singel aktuella i maj med låten ”KimnKanye” som släpps i maj. Bandet presenterade en live version i Sveriges Radio, P3 Session idag som kan ses här.

På onsdag den 25 april spelar de på Obaren i Stockholm. Dörrarna öppnas 20:00.

The Magnettes har haft stora framångar sedan de släppte sitt debutalbum ”Ugly Youth” i juni 2017. Singeln ”Young and Wild” blev den tionde mest spelade svenska låten på Sveriges Radio P3. De vart även nominerade till Framtidens artist i juli av P3:s musikredaktörer.

De var Sveriges val av artist på Eurosonic i Holland (Europas största showcasefestival för live musik) där de snabbt blev favoriter och deras show blev filmad och inspelad av flera europeiska länder, här tyska WDR/Rockpalast.

Under våren har även Estlands radio och TV tog dem till sig och roterat flera singlar på Raadio 2 och när bandet kom till Tallinn Music Week första veckan i april spelade ERR in den här live videon.

Ett tjugotal tyska radio stationer har även roterat flera singlar från albumet. The Magnettes gjorde sin första stora Tysklands turné i februari. Något som fick dem att bokas för två månaders Europa turné som sker oktober, november.

I mars besökte världen största showcasefestival SXSW i Austin, Texas. I en konkurrans av 3500 artister vart The Magnettes utvalda av de internationella bloggarna som en av de 100 viktigaste i SXSW bloggers guide.

I förra veckan gjorde sin första spelning i Polen på ENEA Spring Break i Poznan. I maj spelar de Sound City Liverpool.

Om The Magnettes

Uppmärksammade popgruppen The Magnettes bildades i Pajala av Rebecka Digervall och Sanna Kalla. Efter några år anslöt Tomas Bäcklund Tuneström och trion började mejsla ut den synth-, riot grrrl- och new wave-influerade pop som numera beskrivs med termer som ”fuck-pop” och ”glitterpunk”. 2015 landade de ett skivkontrakt med amerikanska Digsin, där de släppt ett antal singlar och albumet ”Ugly Youth”.

De senaste åren har de turnerat i över 15 länder och framträtt på mässor och festivaler som South By Southwest (SXSW), The Great Escape, Summerfest, Putte i Parken, Almedalen och Canadian Music Week.

Deras musik har uppmärksammats av Perez Hilton, P3, Elle, Idolator, Drowned in sound, Indetronica, Cosmopolitan, Metro och The 405. Deras musik har även hörts i TV4:s tv program ”Finaste Familjen”. Under 2017 videobloggade Sanna och Rebecka för SVT:s räkning under hashtaggen #MinSquad. Sanna är även en av deltagarna i Bastubaletten på SVT under våren 2018.

Sveriges radio P3 utsåg dem i juli 2017 till Framtidens artist med orden ”Det här är väl bandet som faktiskt kommer kunna slå utomlands.”. Singeln ”Young and Wild” blev den 10 mest spelade svenska låten på Sveriges Radio P3 under 2017 och de spelade på efterfesten på P3 Guld och i buren på Musikhjälpen 2017.

De har blivit nominerade Årets Norrbottning, Creative Hero Award och fick Live at Hearts låtskrivar stipendium 2017.

Källa: Musichelp sweden ab