Snötass sätter Kero på trendkartan

 Detta inlägg finns i sin helhet på Pajala Gratistidning Näringsliv hemsida http://pajala.gratistidning.com/

Snötass sätter Kero på trendkartan

Efter lång tid av produktutveckling och tester har Kero nått fram till den optimala versionen av Snötass – den vita näbbskon.

Kero har tillverkat näbbskor i den lilla byn Sattajärvi, utanför Pajala, i Swedish Lapland ända sedan 1929. Hela produktionen bygger på hållbart, naturnära och äkta hantverk – genom hela processen och alla produkterna har sin helt egen särart. Ingen produkt är den andra lik, helt enkelt.

   – Det är ett hantverk och då blir det vi tillverkar inte maskinmässigt helt identiska. Det kan skilja sig lite vilket ger oss en unik särprägel, säger Emma Kero, marknadsansvarig och tredje generationens ägare i släkten Kero.

Företaget har genom åren hållit fast vid de traditionella modellerna av främst de populära näbbskorna men hela tiden utvecklat dessa med mindre modifieringar.

Efter lång tid av produktutvecklande och testande har Kero lanserat sin senaste modell av den klassiska skinnskon, nämligen Snötass, som den vita näbbskon döpts till. Det handlar fortfarande om ett klassiskt hantverk från Kero i naturgarvat skinn. Processen med att få till den rätta, vita färgen är det som dragit ut en del på tiden.

   – Det hade gått snabbare med andra metoder men vi jobbar hållbart och naturnära och vi tog hjälp av en av våra egna läderexperter i garveriet som hjälpte oss att hitta rätt.

Kero har under de senaste åren haft en uppåtgående försäljning. Inte minst är näbbskorna populära men även deras väskor har i dag en given plats i det trendriktiga mode-Sverige. Sattajärvi har även blivit en besöksanledning just på grund av Kero – mitt i Swedish Lapland.  

Källa: Cision.com