The Magnettes släpper singlen ”ANX”

 Detta inlägg finns i sin helhet på Pajala Gratistidning Näringsliv hemsida http://pajala.gratistidning.com/

The Magnettes. Foto: Martin Åhlin

Pajala-popgruppen The Magnettes, som består av frontduon Rebecka Digervall och Sanna Kalla med producenten Tomas Bäcklund Tuneström, är tillbaka med deras nya singel ”ANX”, som släpps 23e Nov, på alla digitala platformar. Låten har en stor refräng med fuzzgitarrer, 80’s-synthar och drivande beats som en kontrast mot låtens djupare mening.

Bandet förklarar:

”ANX är ösig, men typ ambivalent ösig. Den handlar om FOMO (Fear of missing out), att du vill ge dig hän men kan inte. När du känner att du måste hänga med i det alla andra gör men att det inte kommer naturligt för dig.”

Här kan man föhandsboka lyssningen på Spotify

Bandet är aktuella med dessa spelningar:

8 Dec – Chroma, Kafelino, Luleå – Sverige

15 Dec – All Room festival, Cassiopeia, Berlin – Tyskland

30 Jan – Forum Jämnställdhet, Kulturens Hus, Luleå – Sverige

28 Feb – 229 The Venue, London – UK

20 Mars – Kukuun, Hamburg – Tyskland

Bandet bildades i Pajala, och skapade deras egen mix av elektronisk pop och riot grrrl-punk. 2015 spelade de på festivalen SXSW i Austin och blev signade av skivbolaget Digsin. Debuten”Ugly Youth” kom 2017, och blev utnämnt till ett av de bästa albumen 2017 av PopCrush. Deras singel ”Young & Wild” hade premiär på TV4 i serien ”Finaste Familjen” och låten blev den tionde mest spelade svenska låten på P3, 2017.

The Magnettes har hyllats av sidor som Earmilk, Perez Hilton och The 405. 2018 gjorde bandet sin andra vända på SXSW, blev utvalda som det första västerländska bandet att spela på Golden Melody Awards showcase i Taiwan och de var förband till Kesha på världens största festival Summerfest i Milwuakee.

Sagt om The Magnettes

Germund Stenhag, Musikredkatör P3 – Deras blandning mellan synt, riot grrrl och new wave – ååh! Det här är väl bandet som faktiskt kommer kunna slå utomlands.

Live at Heart, Festival – Vi har följt deras imponerande utveckling. Det kommer bli mycket spännande att se var deras karriär tar dem.

Putte i Parken, Festival – Tack för en asgrym avslutning The Magnettes! Ni är bäst!

GAFFA – när The Magnettes kör över ett fullsmockat von Krahl snackar vi artisteri på internationell nivå.

Kulturbloggen -The Magnettes, värda att se innan de tagit över hela världen. Jag kommer att hålla koll på dom, och kommer inte att missa att se dom live nästa gång jag får chansen. Det kan vara Sveriges nästa musikexport.

Nöjesguiden – samma kväll bjuder på en exploderande färgsprakande show på Von Krahli Teater.

The Magnettes är utvecklade av BDpop.

Källa: Musichelp Sweden AB