Jörgen och Markus tar över efter Britt-Inger: ”ICA i Öjebyn ska vara en del av samhället”

Nya ansikten på ICA Supermarket Öjebyn – Jörgen, Ann-Sofie och Markus Olofsson.

Jörgen och Markus Olofsson från Kalix tar över ICA Supermarket i Öjebyn från Britt-Inger Magnström den första september.
– ICA i Öjebyn ska vara mer än en välsorterad livsmedelsbutik – den ska också vara en del av samhället, säger Markus.

Britt-Inger har drivit ICA Supermarket i Öjebyn under mer än 20 år. Nu tycker hon det är dags att lämna över butiken till nya ägare. Och det blir erfarna norrbottniska ICA-handlare som tar över rörelsen med samtliga befintliga 16 medarbetare.

– Min far Jörgen har varit handlare i 33 år. Vår familj kommer ursprungligen från Gällivare där pappa drivit butik. Men sedan 2004 driver han ICA-butiken i Kalix. Jag är uppvuxen i det företaget och blev kompanjon 2019. Nu känner vi att det är dags för nya utmaningar. Så när vi fick veta att Britt-Inger ville dra sig tillbaka tog vi chansen att överta ICA i Öjebyn, berättar Markus.

Jörgen och Markus kommer i sin tur att lämna över ICA i Kalix till nya ägare, för att inom kort flytta till Piteå och satsa helhjärtat på butiken i Öjebyn.

– Piteå är en trevlig och framåt stad, och Öjebyn ett härligt område. Och så blir vi kvar i vårt älskade Norrbotten. Vi ser verkligen fram emot att förvalta arvet efter Britt-Inger och utveckla butiken på en del nya vis. Men förändringarna kommer att ske successivt. Vi vill lära känna orten, kundkretsen och våra nya medarbetare och se vad som efterfrågas, säger Markus.

Service och lokal mat

Men några huvudlinjer finns redan i Jörgens och Markus planer, förutom att erbjuda ett heltäckande livsmedelsortiment av hög kvalitet och till bra priser.

– För det första kommer vi att förnya kylavdelningen. Det har att göra med de nya kraven på miljöanpassade kylmedel som slår igenom 2030. Vi vill vara ute i god tid och då kan vi passa på att göra en del andra förbättringar i kylavdelningen, berättar Markus.

– Vi kommer också att undersöka möjligheterna att addera olika former av service – till exempel inom spel och paketutlämning.

En nyhet redan från första september är att butiken kommer att ta emot betalning via Swish.

– Vi ska också överväga att införa snabbkassor med scanning och självbetalning framöver, säger Markus.

Vad gäller sortimentet kommer Jörgen och Markus att satsa ordentligt på lokala varor.

– Ja, det blir bland annat varor från Hanséns Konditori i Öjebyn och chark och fisk från norrbottniska producenter. Och vi är öppna för att ta in varor från alla lokala leverantörer som kan passa in hos oss. Vi vill att det lokala utbudet ska prägla butiken så mycket som möjligt, precis som vi gjorde i Kalix, förklarar Markus.

Även en salladsbar är en tänkbar vidareutveckling av utbudet i butiken.

”Mer än en butik”

Markus och Jörgen vill att ICA i Öjebyn ska vara mer än en butik.

– Vi vill att butiken ska vara en viktig del i samhället på olika sätt. Vi kommer att se över hur vi kan engagera oss i olika former av sponsorskap – både inom idrott och annan lokal föreningsverksamhet, förklarar Markus.

– Och det vore toppen om vi kunde skapa någon form av sommarmarknad och andra typer lokala evenemang ihop med andra lokala aktörer till nästa år. Men som sagt, vi ska först ”boa in oss” och ta in vad Öjebyborna och medarbetarna i företaget tycker är viktigt både i utvecklingen av butiken och i hur vi kan bidra och engagera oss i samhället.

Målet är att ICA i Öjebyn ska vara en ledande livsmedelsaffär i Piteå-området och växa vidare över tid.

– Förhoppningsvis innebär det så småningom nya arbetstillfällen, säger Markus.

Källa: ICA Supermarket Öjebyn

För mer information besök www.ica.se/öjebyn eller följ ICA Supermarket Öjebyn via Facebook.

 

Inlägget Jörgen och Markus tar över efter Britt-Inger: ”ICA i Öjebyn ska vara en del av samhället” dök först upp på Piteå Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå Gratistidning - Näringsliv hemsida http://pitea.gratistidning.com/