NMV Group – en pigg 70-åring som satsar framåt

År 2015 byggdes för första gången på över femton år en av de anrika Kiruna Truck-modellerna åter i sin hemstad.

Mycket har hänt sedan Anita Fors och Niklas Pääjärvi tog över Nybergs Mekaniska Verkstad år 2003. Under deras snart 15 år vid rodret har företaget vuxit från ett lokalt verkstadsföretag med en årlig omsättning på 23 miljoner kronor till en länstäckande företagsgrupp med en
sammanlagd årlig omsättning på över 300 miljoner kronor.

Vd och koncernchef, Mikael Pudas med nuvarande ägarduo, Anita Fors och Niklas Pääjärvi.

– Det har varit en spännande men också slitsam resa. På det personliga planet har det nog spelat stor roll att vi inte ärvde företaget av våra föräldrar utan köpte det några år efter att de sålt sina andelar. Det har nog gett oss mer frihet och egen stolthet, inleder Niklas och Anita. Innan Niklas och Anita köpte NMV 2003 hade de både sommarjobbat och jobbat på företaget under sina pappor, Ragnar Pääjärvi och Torgny Kvist, som då ägde NMV tillsammans med Per-Olof Pettersson och Olof Niia. Per-Olof jobbar ännu i dag, vid 72-års ålder, halvtid på Nybergs.

Under de första dryga 50 åren i Nybergs historia har företaget bytt ägare vid två tillfällen. 1983 tog fyra anställda över: Torgny Kvist, Olof Niia, Ragnar Pääjärvi och Per-Olof Pettersson.

Under de här åren var gruvindustrin och Kiruna inne i en lågkonjunktur och en åtgärd för att utvecklas och rädda jobben var att offerera på nya typer av uppdrag och bredda verksamheten för att öka beläggningen. Det var också en period när kraven på arbetsmiljö och kvalitet skärptes både från kunderna och i lagkrav och en av de första satsningarna var att skapa bättre personalutrymmen för att öka trivseln på företaget.
Att det var tuffa tider hjälpte till att sporra de nya ägarna att söka samarbeten på orten och tänka i nya banor. Det gällde att förvalta det fina arvet av hög teknisk kompetens och samtidigt tillföra en mera offensiv affärsstrategi.
En tidig och avgörande satsning blev malmvagnskonsortiet Kiruna Wagon som NMV bildade 2004 tillsammans med Rönnquist & Wettainen och KGS Mekaniska. Samarbetet mellan tre av Kirunas ledande verkstadsföretag skapade möjligheter till tillväxt för samtliga parter. För NMV steg omsättningen under denna period med över 100 miljoner kronor. Idag är Kiruna Wagon ett fristående aktiebolag som delägs av NMV och GMK-koncernen.

Under Kiruna Wagons första årtionde tillverkades vagnar till LKAB, Boliden och Northland och 2014 fick företaget sin första exportorder. Idag har bolaget en ledande roll i ett flerårigt EU-projekt där den egna vagns- och lossningstekniken utgör grunden för utvecklingen av Europas nya bulkvagn. Ytterligare ett kvitto på Kiruna Wagons starka ställning som vagnsproducent kom i maj i år då företaget tilldelades Swedish Steel Prize för sitt vagnssystem Helix Dumper.
– Kiruna Wagon blev en av anledningarna till att vi kunde växa som vi gjorde. Vagnstillverkningen tog upp en stor del av vår verkstadskapacitet och vi var tvungna att utöka. Redan då var det svårt att hitta bostäder till ny personal i Kiruna och därför tog vi beslutet att växa genom att etablera oss på andra orter och också för att nå nya marknader. Kiruna Wagon har betytt jättemycket för oss och det var med mycket stolthet vi tog emot Swedish Steel Prize i maj.

Under åren 2008-2013 utvecklades NMV i snabb takt till en modern verkstadskoncern med över 200 anställda. Nio norrbottniska företag i tekniksektorn förvärvades helt eller delvis. Bland annat Åströms CNC-teknik, Vattenfall Services Nordic, Fasadelement Verkstads AB som kom att utgöra stommen för dagens verksamheter i Jokkmokk, Piteå och Luleå. Investeringarna bidrog till att NMV fyra år i rad utses till Gasellföretag – en utmärkelse som delas ut av Dagens Industri till de snabbast växande företagen i Sverige. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas gasell.
Tack vare ett gott affärssinne och näsa för samarbeten lyckas Anita Fors och Niklas Pääjärvi förvandla det som en gång var en lokal mekanisk verkstad till en mångsidig industripartner för bas- och processindustrierna i Norrbotten och Västerbotten. Bland dagens kunder finns exempelvis LKAB, SSAB, Valutec, Boliden, Smurfit Kappa, Gestamp och Vattenfall.

2012 bildas koncernbolaget Kiruna Utility Vehicles i samband med att NMV köper GIA Industriers trucksortiment för stål- och smältverk. Produkter som en gång utvecklades av anrika Kiruna Truck som sedermera såldes till GIA. När sedan GIA köptes av Atlas Copco gavs NMV möjligheten att köpa delar av Kiruna Trucks produktfamilj, och ta dem hem till Kiruna. Förvärvet stärker NMV:s existerande fordonsverksamhet i form av avdelningen NMV Specialfordon och Kiruna Wagon.För att skapa ett tydligare varumärke såväl internt som externt bildades under denna expansionsfas en industrikoncern med namnet NMV Group, där NMV:s verksamheter i Kiruna, Piteå, Luleå och Jokkmokk ingår tillsammans med koncernbolagen Kiruna Utility Vehicles, Turris, Bilfirma Dahlberg & Roos samt delägda Kiruna Wagon. År 2015 anställdes Mikael Pudas som vd och koncernchef, med målsättningen att ena verksamheten och maximera nyttan av investeringarna för kunderna.
– Marknadssituationen blev tuff precis när vi vuxit som mest men nu, efter ett par års starkt kostnadsfokus på grund av den globala malmkrisen, så fortsätter arbetet med att utveckla koncernens gemensamma styrkor och den där viktiga vikänslan, säger Mikael Pudas.

Fortsatt fokus blir att ta vara på produktportföljen som ju vidgats med förvärven. Vår produktflora utvecklas kontinuerligt tillsammans med våra kunder. Trots malmprisets berg- och dalbana prioriterades licensieringen enligt SS-EN 1090-1 som kvalitetssäkrar vår tillverkning av lastbärande stålkonstruktioner och komponenter. Det ansågs nödvändigt både för att fortsätta möta den alltmer kvalitetskrävande industrin men också för att kunna ta jobb i stadsomvandlingens byggprojekt. Den kostsamma licensieringen som färdigställdes 2016 har redan resulterat i en ny kund – Gestamp i Luleå.
I dag har de flesta bitarna fallit på plats för NMV Group och den breda kompetens som finns inom koncernen nyttjas effektivt vid komplexa totalentreprenader, som exempelvis vid bytet av fyra förvärmare till masugnen hos SSAB i Luleå 2015 – ett projekt som omfattade 100 ton utbytt stål och 10 personers arbete i sex månader.

Tung konstruktion hör till NMV Groups bastjänster men det är sällan som arbetet sker lika synligt som vid flytten av Kiruna stadshus klocktorn under hösten 2017 – ett arbete som uppmärksammats såväl i lokala som nationella medier.
– Det är roligt att få förtroendet att flytta, renovera och montera upp klocktornet som är en så viktig länk mellan gamla och nya Kiruna. Uppdraget är också en fin symbol för den vision som NMV eftersträvar – att ha en öppen inställning till utveckling och vara en aktiv del av samhället, säger Anita Fors.
Nu när jubileumsåret 2017 snart är slut vänder man blickarna framåt mot nya utmaningar.– Boliden Aitik, Pajalagruvan och LKAB investerar igen och det känns bättre än på mycket länge. Vi hoppas på att kunna fortsätta växa och utvecklas på ett hållbart sätt för både företaget, personalen och samhället. Vi gasar på mot 100 år, avslutar Niklas Pääjärvi.

DELA
Föregående artikelLucka 12…
Nästa artikelLucka 13…