Vad ska du bli när du blir stor?

Det är en fråga som ställs till oss från det att vi är små och där svaren ofta varierar beroende på när i livet frågan ställs.

Jag trodde att vägen från utbildning till jobb skulle vara likt en landningsbana, spikrak. Jag bedrog mig. Den visade sig istället likna en slalombana med många portar att runda.

Jag ångrar inte att vägen blev lite krokig, allt man gör bidrar på ett eller annat sätt till livserfarenheten. Jag önskar däremot att jag tidigt hade fått möjlighet att besöka en mässa som Nolia Karriär, den möjligheten fanns inte när jag 1984 gick ut gymnasiet. Det skulle ta ytterligare tio år innan mässan såg sitt ljus. Där träffar man utställare från universitet, högskolor, yrkeshögskolor, folkhögskolor, internationella utbildningar och andra yrkesutbildningar. Här söker företag, organisationer och myndigheter sin framtida personal och här berättar olika kommuner varför du ska bo och leva på just där. Nolia Karriär arrangerar även en mängd intressanta föreläsningar och seminarier. På scenen i mässhallen kommer årets inspiratör Linda Pira att berätta om sitt livs resa och hur hon undanröjde hinder för att nå dit hon ville. Missa inte det! Passa på att bli inspirerad av utbudet, botanisera och fundera, väga för och emot samt förhoppningsvis komma fram till det som känns bäst för dig, det du tror på och vill göra med ditt liv. Kanske är du ung och har en aning om vad du vill göra eller så vet du inte alls. Kanske har du gått några mil här på jorden och känner att det vore intressant att prova något helt annat. Spelar ingen roll. Mässsan finns för just dig, oavsett var i livet du befinner dig.

Som arrangörer jobbar vi på Nolia hela tiden med att utveckla mässan för varje år. Naturligtvis hoppas och tror vi att årets version ska vara den mest framgångsrika hittills. Jag tycker att du som kommer till, Nolia Karriär ska tänka på vad du vill med ditt liv. Kanske hitta din framtid tillsammans med oss, tisdag 14 februari, kl 09.00-15.00 på Skoogs Arena i Piteå. Oavsett vad du kommer fram till, kommer Nolia Karriär att ge ett bestående intryck och skapa kontakter med människor som du annars inte skulle ha träffat. Till sist, livet är en lång resa så se till att ha roligt under tiden!

Nolia / Monica Pettersson, projektledare