Club Kiruna gör succé – nu över 4000 medlemmar!

Johanna Lindgren Ringholt och Birgitta Dahlberg på Centrum i Kiruna. Två fingrar betyder 2 000 medlemmar i Centrums egna kundklubb.

Det är ingen överdrift att säga att mängder av Kirunabor har sett fördelen i att slippa vara medlem i många olika bonusprogram på butiker och restauranger. Nyligen passerades 4 000-medlemmarsvallen i Club Kiruna.

– Det är verkligen roligt att Club Kiruna blivit så lyckat. Det är mycket tack vare att det underlättar både för kunder och för anslutna butiker och restauranger, säger Peder Gidlund på Kiruna Annonsblad/Norrbotten Gratistidning.

Club-enhet som läser av de så kallade ”blipparna”.

Att samla bonus med en gemensam bricka i stället för tiotals klubbkort som tar plats i plånboken är ändå bara en av fördelarna med Club Kiruna, berättar Peder Gidlund.

– Det finns dessutom gemensamma presentkort som går att använda hos alla som är anslutna, för att inte tala om hur mycket det underlättar jämfört med all administration som krävs för att ha en egen lösning för kundklubben. Det vi har sett förut är att många som verkligen skulle kunna dra nytta av att belöna kundernas lojalitet inte hunnit med eller haft resurserna till det. Där underlättar Club Kiruna väldigt mycket.

En av handlarna som verkligen sett nyttan är Johanna Lindgren Ringholt på Centrum.

– Vi har passerat 2 000 medlemmar som aktiverat sina brickor hos oss och det tillkommer nya hela tiden. På bara några dagar är det 76 nya, säger hon.

Och fördelarna är glasklara, menar Johanna Lindgren Ringholt.

– För kunderna syns det direkt och blir tydligt. Vi ger en stämpel för varje 200 kronor kunden handlar för och efter tio stämplar får man 100 kronor i bonus som går att använda direkt eller spara om man vill lägga ihop flera bonusar. Vi har också speciella tillfällen när vi ökar på belöningen. Nu när vi hade Clubkväll för att fira att vi nått 2 000 medlemmar fick alla som handlade dubbelt så många stämplar.

Viktigt att jobba aktivt med sina kunder

Att Centrum kunnat nå över 2 000 aktiverade kunder förklarar Johanna Lindgren Ringholt med att butiken jobbar aktivt med att påminna kunderna.

– Vi är väldigt aktiva med våra kunder och brukar fråga om de kommit ihåg att blippa sin bricka. Har de ingen så hjälper vi till att skaffa medlemsskap. Vi har till och med en hel del återvändande turister som har brickan och som använder den när de kommer upp till Kiruna.

För hennes egen del innebär Club Kiruna mycket mindre administration än den gamla kundklubb som Centrum hade tidigare.

– Det underlättar väldigt mycket, säger Johanna Lindgren Ringholt.

Ytterligare en milstolpe gällande medlemmar nådde Kiruna Bilvård, som passerat 1 000 aktiveringar under en ganska kort tid som Club Butik.

Fakta kundklubbsplattformen

Kiruna Annonsblad/Norrbotten Gratistidning erbjuder en egenframtagen digital kundklubbsplattform bestående av brickor och butiksläsare. I varje bricka finns ett digitalt chip (med NFC-teknik, Near Field Communication) som läses av utrustningen i butiken. Det handlar om att belöna lojala kunder och locka nya – att man samtidigt är med och satsar och stärker den lokala handeln är minst lika viktigt!

Kundklubbar finns på följande orter (fler är under uppbyggnad):
Club Kiruna, Club Boden, Club Luleå, Club Piteå, Club Gotland och Club Kometen (Gällivare).