Team Sportia Outlet öppnar i Haparanda

Team Sportia Outlet öppnar i Haparanda.

Butikskedjan Team Sportia som öppnar sin första butik med outlet-koncept i Haparanda. Premiären planeras till maj månad på Björka Handelsområde, i Ö&B:s tidigare lokaler.

– Det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen i Haparanda. Förmodligen leder det till att vi öppnar fler Team Sportia Outlets i framtiden, säger Team Sportias VD Claes Meldgaard i ett pressmeddelande.

Claes Meldgaard, vd Team Sportia AB.

Han ställer sig positiv till etableringen i Haparanda.

– Vi tror mycket på handelsområdet och ser en stor potential i den starka gränshandel som redan är väletablerad i Haparanda, säger Meldgaard.

Butiken blir lite drygt 3.000 kvadratmeter stor enligt Ronny Keskitalo och Peter Uneby, ägare och franschisetagare, äger sedan tidigare Team Sportiabutiker i Kalix, Boden, Luleå och Skellefteå, men känner sig nu redo för en ny utmaning, berättar Ronny till Haparandabladet.

– Vi har under flera års tid haft bevakning på Haparanda-marknaden och nu under vintern är det en del avgörande saker som landat rätt och då bestämde vi oss för att fullfölja planerna, säger Keskitalo och Uneby.

Källa: Team Sportia