Team Sportia storsatsar på outlet i Haparanda

Nu på fredag invigs Team Sportias outletbutik i Haparanda – den första i sitt slag för sportkedjan. Den 3 000 kvadratmeter stora butiken väntas dra kunder från fyra länder.
   Det vi erbjuder kommer locka så pass starkt att man är beredd att resa för att komma till oss, säger Peter Uneby, en av delägarna.

Ronny Keskitalo och Peter Uneby driver tillsammans Team Sportiabutiker i Kalix, Boden, Luleå och Skellefteå. Den nya outlet-butiken i Haparanda kompletterar utbudet och öppnar för nya kundgrupper, säger Ronny Keskitalo.
– Det finns en efterfrågan hos kunden att kunna besöka outlet-butiker och handla billigt. Det är extra roligt att det här blir den första outletbutiken inom Team Sportia. För vår del innebär det en möjlighet att bredda vår verksamhet och kunna köpa stora partier varor till riktigt bra priser.

Förutom lokalens storlek kommer också flera andra saker att särskilja butiken från Team Sportias ordinarie butiker.
– Det blir en lite annan butiksdesign med en annan logotyp. Invändigt blir också sortimentet och storleken annorlunda, just eftersom vi kommer arbeta med stora inköpsvolymer, säger Peter Uneby.

I butiken kommer sex till sju personer att arbeta och Peter Uneby är tydlig med att satsningen har målet att bli långsiktig.
   – Det är en stor investering i både energi och pengar. Vi siktar absolut på att det ska vara ett koncept som ska finnas under en lång tid. Upptagningsområdet är jättestort och vi ser Haparanda som en destination för helghandel och turism för människor från hela Nordkalotten.
– Samtidigt är en del av utmaningen för alla som jobbar inom handeln i Haparanda att ta tillvara på Ikea-resenärerna. Men vi tror och hoppas att den här butiken ska bli så pass stark att man åker till Haparanda enkom för att handla hos oss, säger han.

Team Sportia centralt kommer nu att följa utvecklingen i Haparanda. Och det är ingen hemlighet att butiken kan skapa ringar på vattnet i övriga verksamheten.
– Vi är glada över att nu få möjlighet att etablera en Team Sportia-butik i Haparanda. Vi tror mycket på handelsområdet och ser en stor potential i den starka gränshandel som redan är väletablerad i Haparanda, säger Claes Meldgaard, vd Team Sportia AB och fortsätter:
– Det blir vår första Outletbutik och det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen i Haparanda. Förmodligen leder det till att vi öppnar fler Team Sportia Outlets i framtiden, säger han.

Claes Meldgaard, vd Team Sportia AB

Till kunder som besöker invigningen på fredag och under helgen lovar Peter Uneby och Ronny Keskitalo en prisfest.
– Vi kommer att ha väldigt bra öppningserbjudanden. Det är inte längre någon större skillnad mellan vanliga sportaffärer och näthandeln men i vår outletbutik går det att hitta motsvarande produkter för under halva priset, så där bräcker vi både näthandeln och de vanliga sportaffärerna, säger Ronny Keskitalo. n

Hans L. Olofsson