Nytt bryggeri i Norrbotten

Gustaf Ahlin, Fredrik Nilsson och David Wellborg

De ska skapa norra Sveriges mest intressanta bryggeri

Nu öppnar Gustaf Ahlin, tillsammans med Fredrik Nilsson och David Wellborg, äntligen garageportarna till sitt bryggeri This Is How i Piteå. Ölchefen Gustaf menar att den bästa ölen för varje tillfälle ännu inte är bryggd, och målet är att brygga fantastisk och inspirerande öl.

Gustaf startar inte bryggeriet för att det ska bli ett i mängden. This Is How handlar heller inte om hjortron och norrsken – utan om ett bussgarage med en ölnörd i spetsen som strävar efter att hitta ölsorter som passar för varje moment i livet.

– Vårt främsta mål är att brygga fantastisk öl som inspirerar och engagerar likasinnade. Den bästa ölen för varje tillfälle är inte bryggd. Den perfekta grillölen, en som passar bättre vid fina middagar, en skippa efterrätten-öl eller en ”ute med polarna och snacka skit”-öl, säger Gustaf och fortsätter:

– För mig är det beroende på tillfälle, och det finns så många olika ölstilar som kan fylla dessa tillfällen.

Det kommer att finnas en Core Range bestående av:
How to start a fire (Blonde Ale)
How to get-together (Session IPA)
How to bullshit a bullshiter (Modern Pale Ale)

 

Förutom grundsortimentet kommer This Is How månadsvis att producera nya öl för att fortsätta sökandet efter den perfekta ölen. Dessa kommer endast att säljas på utvalda restauranger och barer.

Källa: This Is How