Facebook ändrar flödet – drabbar annonsörer

Mark Zuckerberg grundaren av Facebook vidtar åtgärder utifrån att användare uttryckt att de känner sig överhopade av innehåll från annonsörer och olika medier.

Facebook ska ändra hur nyhetsflödet fungerar, vilket gör inlägg från företag, varumärken och media mindre framträdande meddelade grundaren och vd:n Mark Zuckerberg i ett Facebook-inlägg.

Istället kommer innehåll som rör samtal mellan familj och vänner som använder webbplatsen att lyftas fram, förklarade verkställande direktör Mark Zuckerberg på sin sida.

Företag och varumärken på Facebook kan komma att se att populariteten på sina inlägg minskar som ett resultat, bekräftade Facebook.

Ändringarna träder i kraft de närmaste veckorna.

”Vi har fått feedback från våra användare att inlägg från företag, varumärken och media tränger ut de personliga inläggen som gör att vi skapar mer kontakt till varandra”, skrev Zuckerberg.

Han skriver vidare att själva kärnan med Facebook är att föra människor samman, vilket motarbetas då människor ser mer innehåll från annonsörer snarare än familj och vänner.

Förändringarna är ett hårt slag mot både publicister och annonsörer som lägger ned mycket tid på att skapa innehåll för Facebook.

I inlägget skriver även Mark Zuckerberg att man räknar med att människor kommer spendera mindre tid på plattformen, men mer kvalitativ tid.

Källa: Facebook, Dagens Media