Nu satsar Norrbotten Gratistidning på ”Local News”

Kulturnatta i Boden - platsar självklart som Local News i Boden Gratistidning.

Det har blivit allt svårare att hitta riktigt lokala nyheter. Något som Norrbotten Gratistidning ska ändra på. Kanske vill just du vara med och bidra med dina nyheter?

–I den här satsningen pratar vi om ”locals”. Alltså människor som bor och verkar på sina orter. Vi vill lyfta fram det som de här människorna har att berätta, säger Peder Gidlund, ansvarig utgivare för Norrbotten Gratistidning.

På engelska är ”locals” ett ord för lokalbefolkning. Men det rymmer ofta en värdering om att det är personer med stor kännedom om orten – och som brinner för sitt närområde. I den nya satsningen från Norrbotten Gratistidning är det just ”locals” som ska stå för en stor del av materialet. Det kan vara du som är föreningsperson, företagare, offentliganställd eller ”bara” vanlig privatperson som sitter precis på det vi vill lyfta fram. Kanske gör du redan det i dag på sociala medier.

– Det vi har sett är att det är svårt att nå igenom det stora flödet, som dessutom styrs av algoritmer som sällan är lätta att förstå. Det är många intressanta saker som publiceras varje dag av företag och föreningar, för att nämna några. Men oftast når de bara ut till en begränsad skara. Men om man skickar in detta till oss också kan vi lyfta fram det på ett helt annat sätt. Man kan säga att vi blir en lägereld för allt det som är lokalt, säger Peder Gidlund.

Tyngden som läggs bakom den nya satsningen på lokala nyheter kommer från det förtroende och den stora räckvidd Norrbotten Gratistidning har i dag.

–Vi gör nu också en satsning för att göra våra webbsidor mer lättanvända och attraktiva, samtidigt som vi lanserar lokal-tv. Det här nya materialet ska lyftas fram där och i våra tidningar, säger Peder Gidlund.

 

kiruna.gratistidning.com, boden.gratistidning.com, lulea.gratistidning.com

pitea.gratistidning.com, pajala.gratistidning.com, gotland.gratistidning.com

 

Han sticker inte under stol med att Norrbotten Gratistidning har som ambition att bli ”tidningen” som gäller för Norrbottningarna, både för det uppskattade annonsmaterialet och nu också för nyheterna.

Vi söker ”Locals” så är man intresserad är det bara kontakta oss, uppmanar Peder Gidlund, Norrbotten Gratistidning.

– Det är ingen hemlighet att länstidningarna minskar hela tiden. Nu ser vi att de har gett upp och börjat lägga ner sina lokalkontor. Det man måste veta är att de drivs av storbolag inom media och för att maximera vinsten. Vi ser att det finns ett jättestort behov och känner att vi måste bidra till att fylla det, säger Peder Gidlund, och poängterar att det material som skickas in inte behöver vara särskilt ”märkvärdigt”.

– En mobilbild och en beskrivning av vad som händer eller har hänt räcker, det är alltså inte mer komplicerat än det många publicerar på sociala medier i dag. Vi välkomnar alla att skicka in sitt material, och sen går vår redaktion igenom det och kollar så att allt ser bra ut, säger han.

Vi söker ”Locals” så är man intresserad är det bara kontakta oss!

TEXT: HANS L OLOFSSON