UNT inför betalmodell på sajten

Det här blir andra gången som Kalle Sandhammar är med och inför en betallösning på en tidningssajt. Första gången var på NSD i Norrbotten för tre år sedan. Då blev det en proteststorm bland besökarna. Så kommer det inte att bli nu tror Kalle Sandhammar, i uttalandet i Medievärlden.

Nu har även Uppsala Nya Tidning (UNT) med huvudägarna Norrköpings Tidningar infört en betalmodell på sin tidningssajt och tar betalt för innehållet på sajten. – Tiden är väl mogen, uttalar sig tidningens publisher Kalle Sandhammar till sajten Medievärlden.

– Alla här är riktigt taggade, tiden är väl mogen för att ta det här steget, säger Kalle Sandhammar i artikeln i Medievärlden.

– Vi har ju haft en frekvensmodell sedan ett tag. Det vi gör nu är att koppla på betalmodellen. Tidigare har det räckt med att läsarna registrerat sig med sin e-post för att få tillgång till allt. Men nu måste man vara prenumerant, fortsätter han.

Jens Pettersson onlinechef på UNT uttalar sig på Näringslivssajten Uppgång och tror att det kommer att komma många reaktioner.

– Vi förstår att detta inte kommer att vara populärt hos alla, men vi hoppas att alla ska förstå vikten av att det finns bra och bred lokaljournalistik även i framtiden.

Källa: Medievärlden, UNT