Kiruna Lappland rekryterar

Patricia Potrykus & Louise Johansson.

Efter en intensiv rekryteringsperiod presenterar nu Kiruna Lappland sina två nya medarbetare; Patricia Potrykus och Louise Johansson.

Patricia Potrykus har spenderat största delen av sitt yrkesliv inom besöksnäring och arbete med marknadsföring och försäljning. De sista 4 åren har hon, som projektledare, framgångsrikt sålt Finska Lappland som destination till världen i ett turismprojekt finansierat av Europeiska Landsbygdsfonden. I sitt arbete som projektledare har Patricia fått leda och coacha både företag och dess personal till en kraftig tillväxt genom coaching, produktutveckling och utvecklande av nya affärsidéer. Hon har också ansvarat för visningsresor, koordinering av workshops och etablerat ett värdefullt nätverk av turoperatörer. Patricia börjar sitt arbete som projektledare för marknad- och destinationsutveckling på Kiruna Lappland den 1 april.

Louise Johansson började sin karriär inom turismnäringen i Gällivare redan i slutet av 90-talet och har sedan verkat inom destinationen Kiruna in Swedish Lapland i olika roller både inom besöksnäring och näringsliv. Louise kommer senast från STF Abisko Turiststation som Ekonomi- och kommunikationskoordinator där hon verkat sedan 2011 med bl.a. marknadsaktiviteter och produktutveckling mot olika marknader och ekonomi. Genom sitt arbete för STF Abisko Turiststation tar Louise med sig värdefull erfarenhet inte bara av det operativa arbetet av besöksnäringen i vår destination men också erfarenhet av att vara medlemsföretag i Kiruna Lappland och det regionsgemensamma projektarbetet med Swedish Lapland. Louise börjar sitt arbete som projektledare för marknad- och destinationsutveckling på Kiruna Lappland den 13 maj.

– Det känns otroligt bra att få komplettera Team Kiruna Lappland med Patricia och Louise. Två medarbetare med gedigen kompetens inom turistnäring, marknadsföring och destinationsutveckling och dessutom erfarenhet från Svenska och Finska Lappland, säger Kiruna Lappland.

Källa: Kiruna in Swedish Lapland