Swedish Lapland lanserar arktiskt livsstils magasin på tyska

The arctic lifestyle magazine i tysk version.

Swedish Laplands första livsstilsmagasin på tyska ser dagens ljus i samband med världens största turistmässa – ITB i Berlin. På ITB 8 till 12 mars möts 10 000 utställare från nästan alla världens länder med reseköpare. Anna Andersson som är ansvarig för tysktalande marknad för Swedish Lapland Visitors Board berättar glatt om intresset som magasinet och Swedish Lapland skapar.

– I går blev jag intervjuad om magasinet av Clemens Glade för mässans egen tv-kanal. De researrangörer jag träffar här är alla imponerade. En turoperatör jag träffade beställde magasinet för att skicka ut till alla sina kunder som bokat resor till Sverige. Man tycker att vi har skapat ett magasin som inspirerar och väcker intresse.

– Jättekul eftersom vi under vintern arbetet intensivt med att sätta ihop det här magasinet som är en hyllning till vår arktiska vardag.

I magasinet samsas berättelser från Sorsele till Riksgränsen, från världsarvet Gammelstad till världsarvet Laponia, från adrenalinstinna äventyr till mathantverk – från Swedish Laplands alla årstider.

På IBT görs det affärer och skrivs mängder av kontrakt mellan researrangörer och besöksnäringens leverantörer, t.ex. hotell och aktivitetsföretag. Anna medverkar för att representera destinationen Swedish Lapland och regionens företag. Med sig på mässan har hon också lokala destinationer och företag. Ett är Hotel Akerlund som medverkar för första året. Både Petra Holmbom och Linnea Sigurdson från Destination Jokkmokk finns på plats.

Det är intensiva dagar fulltecknade med möten för deltagarna. Förra året gjordes affärer för 7 miljarder EUR under mässan, i år väntas siffran bli ännu högre, uppger man från arrangörens håll.

– Många första kontakter mellan researrangörer och företagare i Swedish Lapland etableras genom bokade möten under ITB. Genom samverkan gör vi det möjligt för fler företag att delta, och de som inte själva kan vara här får draghjälp av oss på plats, avslutar Anna.

Om magasinet:
Magasinet kommer att skickas direkt hem till 5000 NORR-prenumeranter. NORR är en tysk livsstilstidning nischad på Skandinavien. Förutom det kommer magasinet också finnas tillgängligt på sportbutiker i hela Tyskland och hos resebyråer. En turoperatör kommer att skicka magasinet till alla som bokat en resa till Sverige via dem.

Deltagandet på mässan och arbetet med magasinet The Arctic Lifestyle Magazine är en del av projektet Destination Capacity Building in Swedish Lapland. Magasinet skapas i samarbete mellan lokala och regionala kommunikatörer i syfte att marknadsföra destinationen Swedish Lapland och dess små och medelstora besöksnäringsföretag.