LTU Business Tour 2017 ska öka konkurrenskraften i regionens företag

Det ska bli ännu enklare för regionens företag att växa och öka sin konkurrenskraft. Det tycker affärsutvecklingsbolaget LTU Business AB och Luleå tekniska universitet som nu lanserar LTU Business Tour 2017 och vill träffa fler företagare i regionen.

– Vi ser vilken positiv effekt och tillväxt som skapas när företag samarbetar med universitetet och därför vill vi nå fler entreprenörer. Vi kommer att besöka samtliga kommuner i Norrbotten samt Skellefteå och Norsjö under året. Vi vill höra vilka behov som finns och diskutera lösningar som skapar konkurrenskraftigare och mer innovativa företag, säger Lars-Åke Isaksson, affärsutvecklare på LTU Business AB och näringslivskontakt för universitetet.

Samtidigt som LTU Business ger sig ut på vägarna släpper man tillsammans med universitetet ett paket av tjänster. Företagen får för första gången full tillgång till LTU Business och universitetets innovationssystem som i dag rankas som ett av landets ledande av innovationsmyndigheten Vinnova.

Utöver det lanseras också studentuppdraget Sommarkonsulterna, som ger företag möjligheten att utveckla sitt bolag under sommaren med hjälp av studenter. En ny webbplattform kommer att lanseras för att göra det enklare för bolag att anmäla intresse till studentuppdrag. Med Demola kan företag lösa specifika problemställningar i sitt bolag och med det så kallade Kompetenskontraktet får företag möjlighet att punktmarkera vissa universitetsutbildningar för att rekrytera talanger.

– Affärsutveckling är en strategiskt viktig fråga men ofta hamnar det i skymundan av det vardagliga operativa arbetet. Där kan vi verkligen hjälpa till och skapa en säker grogrund som gör att företagaren får mer pengar i fickan, säger Conny Hökfors, affärsområdeschef.

Turnén startar i februari månad och under året kommer LTU Business besöka företag i Luleå, Boden, Kiruna, Kalix, Pajala, Gällivare, Jokkmokk, Norsjö, Piteå, Skellefteå, Haparanda, Älvsbyn, Överkalix, Arvidsjaur, Övertorneå, Arjeplog.

Källa: LTU Business