BBK Fotboll i nytt projekt – Samspel skapar trygghet för barn och unga

BBK Fotboll och LF Norrbotten samarbetar i Samspel. Här är parterna representerade av Magnus “Moltas” Carlsson, klubbchef i BBK och Thomas Folkesson, kommunikationschef på LF Norrbotten. Text och Foto: Leif Hammarström.

Barn och ungdomar ska kunna känna trygghet inom idrotten – det är tanken med Samspel, ett färskt projekt inom norrbottnisk idrott.

– Trygghet för barn är en ledstjärna för oss, säger Thomas Folkesson, kommunikationschef hos LF Norrbotten, som startat projektet tillsammans med Rädda Barnen och RF/Sisu som ligger bakom projektet i Norrbotten.

I Samspels programförklaring står det:

“Samspel är en satsning med syfte att skapa en trygg och inkluderande tillvaro för barn och unga när de idrottar/ägnar sig åt föreningsverksamhet. 

Genom Samspel samverkar sponsorföretag, Rädda Barnen region Nord, RF-SISU Norrbotten och idrottsföreningar i länet”.

Föreningar kan ansöka om att bli en samspelande förening och få möjlighet att söka sponsorstöd hos de företag, som är med.

RF-Sisu och Rädda Barnen gör en analys av vad föreningar behöver i form av handlingsplaner och utbildningar.

BBK Fotboll är en av föreningarna som är med.

– Vi är stolta och glada över att vara med i Samspel. Deras tankar går i linje med vår verksamhet och vi är bevisligen duktiga, säger Magnus “Moltas” Carlsson, klubbchef.

Thomas Folkesson rosar också  klubben.

– BBK är en stor förening, som gör ett fantastiskt arbete på ungdomssidan. Fotbollen har i många år gjort stora insatser med integration och det har man ju också uppmärksammats för.

Det var i februari, som BBK Fotboll fick ta emot pris som “Årets idrottsförening” vid Eldsjälsgalan i Stockholm och motiveringen till priset var just det fina integrationsarbetet.

De företag som går med i Samspel finansierar  verksamheten. Samtidigt ställs krav på föreningslivet att fokuserat arbeta med att skapa den trygga och inkluderande tillvaron våra barn och ungdomar har rätt till.

– Vi tror att projektet ska väcka stort intresse, säger Thomas Folkesson. Ju fler företag som går med, desto bättre förutsättningar får våra barn och ungdomar.

Idag är följande företag klara: Länsförsäkringar, Coop Norrbotten, Luleå Energi, Norrmedia och Formsmedjan.

Idén med Samspel kommer ursprungligen från LF i Västerbotten.

Den 1 september lanserades Samspel i Norrbotten efter ett initiativ från LF Norrbotten. Projektet drivs i samverkan av Rädda Barnen och RF-SISU.

Mera om LF: när de öppnade ett kontor i Boden 2019 tog man också beslut att stötta ungdomsidrotten under tre år. “Bodenmiljonen” sjösattes och är inne på andra året.

– Vår inriktning med sponsorverksamheten är barn och ungdom. Det känns bra, säger Thomas Folkesson.

“Bodenmiljonen” innebär att LF delar ut en miljon varje år. 37 föreningar fanns med förra året. BBK Fotboll var en.

Länk till Samspels hemsida: samspelnorrbotten.se

Källa: BBK Fotboll

Inlägget BBK Fotboll i nytt projekt – Samspel skapar trygghet för barn och unga dök först upp på Boden Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Gratistidning - Näringsliv hemsida http://boden.gratistidning.com/