Boden Business Day – den självklara mötesplatsen för inspiration och nätverkande

Michaela Strömberg och Leif Engström ser fram emot Boden Business Day.

Boden Business Day. Det är namnet på kommunens nya näringslivsdag. Den 14 september är det premiär för satsningen på Western Farm.
– Vi vill snäppa upp kvaliteten och skapa en bransch­överskridande ­nätverksarena, berättar Michaela Strömberg, näringslivsstrateg på ­kommunledningskontoret.

En dag av fylld av inspiration, föreläsningar, seminarium och framförallt möjlighet till nya möten utlovas. Arrangör är Bodens kommun i samverkan med Boden Event, Företagarna Boden och Bodens Utveckling AB. Tillsammans mönstrar de en stark uppställning på föreläsningssidan;

Stina Bergfors, grundare United Screens, berättar hur företag kan använda sig av den nya tidens stjärnor, youtubers, för att göra genomslagskraftiga marknadföringskampanjer online.

Fredrik Kallioniemi, redogör för genomförda digitaliseringsprojekt som på riktigt gör skillnad för individer och företag samt hur digitala teknologier strategiskt kan användas för att skapa konkurrensfördelar. Direkta och brådskande behov kan snabbt omsättas i lösningar med tillämpbar teknik och alternativa processer.

Charlotte Henriksson, förklarar varför du ska jobba med influencers och digitala opinionsbildare i dagens medielandskap. Charlotte är en före detta Bodensare som via Göteborg, London, Volvo och handboll numera bor i ­Stockholm och driver contentbyrån Matter med prisvinnande ­kampanjer som 805 Million Names med Zlatan Ibrahimovic och Volvos Made by Sweden kampanjer i bagaget.

Anders Forsgren, Senior Project manager, Lavergruvan, och Business development manager för Boliden, berättar om planerna för Lavergruvan i Älvsbyns kommun och framtida affärsmöjligheter för fyrkanten.

Efter lunch erbjuds fem parallella seminarier:

• Värdsskapsutvecklaren Kicki ­Grunditz, berättar om värdskap som skapar framgång.

Susann Jonsson, vd Filmpool Nord ger lyckade exempel på crossover inom KKN-sektorn i Norrbotten.

Nicke Juuso, meteorolog på F21, siar om klimatet och informerar om sin expedition till Arktis.

Nils-Gunnar Vågstedt, teknologie doktor i fordonsteknik, berättar om ­elektrifierade transportlösningar för hållbara transporter ur ett energi- och miljöperspektiv.

Sofie Viksten, filosofie doktor, ger oss tips på hur hästens mentala och fysiska hälsa bedöms.

Varje deltagare kan välja två av de fem seminarierna.
– Vi testar detta koncept efter önskemål från näringslivet. Tanken är att skapa den självklara mötesplatsen för nätverkande och inspiration, säger Michaela.
Intresset är stort och arrangörerna hoppas på deltagare från många ­kommuner.
– Alla är välkomna.
Till skillnad från föregående års evenemang kommer Boden Event att ta en avgift på 395 kronor exklusive moms men då ingår frukost, lunch plus en after work-buffé med mingel.

Text: Tony Berglund