Isak Lundqvist från Luleå är vinnare i kvaltävlingen till Yrkes-SM i Lycksele

Med 129 poäng segrade Isak Lundqvist i den första kvaltävlingen till Yrkes-SM. Foto: TYA

Tidigare idag avgjordes den första kvaltävlingen, för året till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Lycksele och dagens vinnare heter Isak Lundqvist och går sista året på Björknäsgymnasiet inriktning transport i Boden. Med 129 poäng har Isak nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Karlstad 2024. På andra plats kom Emma Johansson, Lapplands gymnasium i Gällivare med 126 poäng.

På en hedrande tredje plats placerade sig Viktor Stenman från Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå med 125 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns bifogat detta pressmeddelande.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.

– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.

Källa: TYA

Inlägget Isak Lundqvist från Luleå är vinnare i kvaltävlingen till Yrkes-SM i Lycksele dök först upp på Boden Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Gratistidning - Näringsliv hemsida http://boden.gratistidning.com/