Stora Coop Boden – en grönare och fräschare stormarknad

Det har investerats 12,5 miljoner i Stora Coop Boden, bland annat moderna kylskåp istället för kylrum.

Coop Norrbotten har investerat över 400 miljoner i sitt butiksnät för att skapa butiksupplevelser utöver det vanliga. Under vecka 22 är det invigningsvecka för Stora Coop Boden, som genomgått en totalförvandling under våren.

Peter Fjällborg, vd på Coop Norrbotten.

– Vi ska vinna kampen om kunderna i Boden. Därför har vi investerat 12,5 miljoner på Stora Coop Boden, där vi moderniserat hela byggnaden för att kunna ge våra medlemmar den bästa möjliga stormarknaden, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

I förvandlingen ingår också en stor investering i att göra ett så grönt avtryck som möjligt. Därför har stormarknaden fått ny belysning och alla gamla kyldiskar är utbytta.

– Sammanlagt räknar vi med att spara cirka 450 000 kwh på årsbasis, trots att vi alltså utökar både antalet belysningsarmaturer och kyldiskar, berättar fastighetschef Eva Pettersson.

Förutom de energibesparande åtgärderna finns det en mängd nyheter som kunder och medlemmar kan dra nytta av.

– Nu har vi bredare primärgångar i butiken, nya frukt- och gröntbord, fler snabbkassor och en öppnare Shop Express-zon. Vi har också gjort om caféet. Vi har fått väldigt mycket positiva reaktioner från våra kunder och personalen har varit helt enastående under denna ombyggnation, säger stormarknadschef Jeanette Karlsson.

På grund av pandemin så blir det ingen invigning knutet till ett speciellt datum.

– Det känns jättetråkigt att inte kunna slå på stora trumman och ha ett jippo där vi bjuder på tårta och välkomnar alla våra kunder till butiken. Vi kör i stället en invigningsvecka med fina erbjudanden, så att vi kan sprida ut våra besök i butiken, berättar Jeanette Karlsson.

Källa: Coop Norrbotten

Inlägget Stora Coop Boden – en grönare och fräschare stormarknad dök först upp på Boden Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Gratistidning - Näringsliv hemsida http://boden.gratistidning.com/