Jämtländska Fluru signar med skivbolaget Heart of Sound i Kiruna

Fluru består av Claes Hässlemark, Jesper Lönn, Malin Hässlemark och Robin Mossberg. Foto: Simon Bo Silverdahl

Heart of Sound i Kiruna fortsätter att växa som skivbolag och signar med jämtländska Fluru. Bandet släppte sitt debutalbum ”Where The Wild Things Grow” på det tyska skivbolaget What We Call Records 2018 har stadigt byggt upp en allt större publik i mellaneuropa. Nu är en ny skiva, “To The Bone” inspelad och i samband med detta inleds en storsatsning på den svenska marknaden. Bandet väljer då att flytta sin bas från Berlin till Kiruna.

– Vi är superglada att Fluru väljer att arbeta med oss. Det har känts rätt redan från första mötet och bandet har en enorm potential och förtjänar att nå ut till en bredare publik, säger Björn Pettersson Thuuri, producent på Heart of Sound.

Bandet bor i Stockholm men har sina rötter i Jämtland, därav namnet Fluru som betyder rufsig på jämtländska. Deras musik skulle alldeles för enkelt kunna beskrivas med att dem spelar en smakfull americana. Men adderar man pop-hookar, låtskrivande i världsklass och sångerskan Malin Hässlemarks unika röst till det, så har Fluru hittat ett helt eget sound.

– Musiken är varm, organisk och levande, samtidigt som den är färgad av det karga norrländska arvet. Det är en fin mix som tilltalar oss som skivbolag. Dessutom är Fluru ett fantastiskt liveband och det tycker vi också är viktigt, fortsätter Björn.

– Heart of Sound känns helt rätt som skivbolag för oss. Vi gillar att de har sin bas i Norrland och deras sätt att arbeta med sina artister. Det är nog därför det känns som om vi har hittat ett andra hem där uppe i Kiruna, säger bandets sångerska Malin Hässlemark.

Om man vill ha musikaliska referenser går det att hitta små paralleller till band som Fleetwood Mac, The War On Drugs eller Fleet Foxes. Samtidigt står Fluru stadigt på egna ben med ett sound som både kan vara vackert som en fjällmyr i höstmorgonens dimma och mäktigt som de norrländska bergsmassiven.

Första singeln, titelspåret från albumet “To The Bone” har release den 12 november.

Källa: Heart of Sound

Inlägget Jämtländska Fluru signar med skivbolaget Heart of Sound i Kiruna dök först upp på Kiruna Annonsblad/Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna Annonsblad - Näringsliv hemsida http://kiruna.gratistidning.com/