Nya, flexibla Kiruna City B&B expanderar redan innan premiären och bjuder in lokalidrotten till samarbete

Kiruna City Bed & Breakfast har öppnat upp i Kiruna och är en succé.

Den första juni öppnade Kiruna City B&B och är näst intill fullbelagda under juni. Det har gjort att man redan expanderar. Vd:n för företaget Quality Living, Peter Thornéus, vill nu att den lokala idrotten ska få del av framgången.

Samhällsutvecklingen i den norra delen av landet i stort och särskilt i Kiruna har ökat behovet av tillfälligt boende. Peter Thornéus, vd för företaget Quality Living, såg tidigt behoven av fler och mer flexibla former av tillfälligt boende i Kiruna med bra standard och hotellnära tjänster.

Skräddarsytt boende

– Ofta vet företagen inte innan hur många man kommer att bli och hur länge man kommer att stanna. För att inte stå utan boende har man ofta tvingats in i långtidskontrakt, säger Peter Thornéus.

Peter Thornéus vd för företaget Quality Living.

För att relativt snabbt möta behovet av ett mer skräddarsytt boende blev lösningen på utmaningen att bygga med enkelrums-moduler och på onsdag är det premiär för det nya Kiruna City bed & breakfast. Ett kvitto på att behovet mycket riktigt var stort är att 98 % av rummen är bokade redan första månaden.

Vi hade hoppats på ett positivt mottagande men det här har överträffat förväntningarna med råge.

Snabb expansion

Därför expanderar man redan nu med ytterligare 22 rum, från 44 till 66 totalt. De nya rummen – som är bokningsbara från den 18:e juni – innebär också att man breddar utbudet vilket innebär två kategorier av rum. 

– De tidigare lyxigare enkelrummen kompletteras med fina företagsrum för gäster som främst har behov av bra sängar och tysta sovrum med dusch och toalett. De kommer att ha tillgång till allt men de behöver kanske inte exempelvis loungeytor med shuffleboard och biljard, berättar Peter Thornéus.

Stora loungeytor med bland annat biljardbord.

Företagen kommer att kunna teckna avtal för volymrabatter och andra skräddarsydda förmåner. Utöver företagen har även besöksnäringen ett stort behov av fler bäddar.

– Vi välkomnar givetvis alla turister och andra besökare till Kiruna. Bokning, betalning och nyckelkod får man enkelt genom att boka på vår webb.

Samarbete med lokala idrottsföreningar

Den tidigare Kirunasonen Peter Thornéus bor numer i Västerås. På hemorten öppnar han tillsammans med Rocklunda fastigheter en hotellstugby med 168 bäddar som också innebär ett nära samarbete med lokalidrotten i Västerås – en samarbetsform som han nu hoppas kunna etablera även i Kiruna.

– Jag värnar om Kiruna och mitt hjärta klappar för lokalidrotten, men jag vet att många föreningar kämpar med ekonomin, säger han. 

Samarbetsformen innebär, i stort, att föreningarna kan boka boende i samband med olika cuper, träningsläger och event. Varje förening får en kod som innebär att varje bokning automatiskt genererar en ”kickback” – en intäkt till föreningen. 

– Detta kan ge föreningarna en bra intäkt då bokningskoden kan användas året runt för alla deras samarbetspartners och sponsorer också. Jag gör gärna samma sak i Kiruna, avslutar Peter Thornéus.

Källa: Quality Living

REDAKTIONEN 

redaktion@gratistidningen.com

Inlägget Nya, flexibla Kiruna City B&B expanderar redan innan premiären och bjuder in lokalidrotten till samarbete dök först upp på Kiruna Annonsblad/Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna Annonsblad - Näringsliv hemsida http://kiruna.gratistidning.com/