Ahlsell expanderar i Norr- och Västerbotten: ”Vårt utvecklingsarbete omfamnar både kunder, medarbetare och samhälle”

Norrbotten har Ahlsell sju butiker: Skellefteå, Piteå, Luleå, Gällivare, Kiruna och två i Umeå med Ahlsell Workwear. Nu expanderar verksamheten och det behövs fler medarbetare i regionen.

Ahlsell, Nordens ledande distributör inom installationsprodukter, verktyg och maskiner, expanderar nu starkt i Norr- och Västerbotten och behöver fler medarbetare.

Ahlsells devis är att göra vardagen enklare för proffs inom installation, bygg och industri. Dessutom har företaget som mål att bidra till ett mer hållbart samhälle och fortsätta att utveckla sin öppna och familjära kultur för medarbetarna.

Just nu är Ahlsell inne i en period av stark tillväxt i regionen som omfattar Norrbotten och Västerbotten. Samtidigt som försäljningen ökar arbetar de målmedvetet för att ytterligare utveckla verksamheten utifrån bolagets övergripande målbild.

– Vi ser en mycket positiv utveckling inom alla våra segment delvis drivet av den gröna industrivågen. Det kommer investeras miljardbelopp i Norrland under många år framåt. Både av etablerade företag som SSAB, LKAB och Vattenfall med Hybritprojektet samt nya företag som H2 Green Steel och Northvolt. Utöver det så ska infrastrukturen rustas för att klara framtida produktion samt att nya arbetare ska ha boenden, konstaterar Sara Christoffersson, regional försäljningschef butik för Ahlsell region Övre Norrland.

Personlig kundkontakt i fokus

Ahlsell har försäljning via e-handel men värnar om det personliga mötet med kunderna i sina butiker. 

– Det är här vi bäst kan lyssna på kundernas behov och erbjuda dem de bästa lösningarna utifrån deras situation, menar Sara.

Ahlsell är en matrisorganisation med olika produktområden och säljarna jobbar tätt med varandra för att skapa de bästa helhetslösningarna för kunderna. Filosofin är att kunden genom en kontaktperson ska få tillgång till rätt kompetens i alla lägen och de över 100 000 lagerförda artiklar från ledande tillverkare som Ahlsell erbjuder.

– Vi har precis anställt en Key Account Manager som ska samordna vårt erbjudande mot bland annat våra expansiva och komplexa industrikunder i regionen, förklarar Sara.

Vidareutvecklar för medarbetare

Sara ser det som centralt i sin chefsroll att fortsätta att utveckla delaktighet, engagemang och trivsel. 

– Här är arbetet med frågor kring mångfald och inkludering viktig – vi verkar ju i alla etablerade branscher och utvecklingen varierar när det kommer till mångfald och inkludering. Vi försöker göra vårt var dag för att det öppna förhållningssättet ska segra. Dessutom får mångfald vårt företag att växa och utvecklas, säger Sara.

Sara menar att företaget hela tiden arbetar utifrån sina ledord – öppenhet, enkelhet och ansvar. Både i relationen med kunder, omvärld och internt.

Behöver fler medarbetare 

Med den utveckling som råder behöver Ahlsell öka sin personalstyrka i Norr- och Västerbotten. Just nu söker företaget en ny butikschef till Kiruna och butikssäljare i Gällivare och Luleå. 

– Även om Ahlsell är ett stort företag så har vi behållit en mycket familjär och öppen kultur. Vi har många medarbetare som arbetat länge i företaget, vilket är ett gott betyg åt oss som arbetsplats. Samtidigt har många nya och unga medarbetare tillkommit. Det ger en fin mix av erfarenhet och nya perspektiv, säger Sara.

 

Sara Christofferson:

”Mitt ledarskap handlar om trivsel på jobbet och positiva förändringar”

Sara Christoffersson tillträdde rollen som regional försäljningschef butik för Ahlsell region Övre Norrland vid årsskiftet. Hon blev då även första kvinnan i verksamhetens ledningsgrupp. 

Tidigare har Sara arbetat tre år inom Ahlsell, bl.a. som butikschef i Luleå. Hon har under senare tid även varit djupt involverad i företagets projekt för att vidareutveckla mångfald och inkludering.

– Ahlsell har en familjär, öppen och prestigelös företagskultur. Nu vill vi satsa på fortsatt positiv förnyelse framåt. Det känns mycket stimulerande att leda butiksverksamheten i Övre Norrland i detta arbete.

– Ahlsell har en familjär, öppen och prestigelös företagskultur. Nu vill vi satsa på fortsatt positiv förnyelse framåt. Det känns mycket stimulerande att leda butiksverksamheten i Övre Norrland i detta arbete, säger Sara Christoffersson, som tillträdde rollen som regional försäljningschef butik för Ahlsell region Övre Norrland vid årsskiftet.

I Norrbotten har Ahlsell sju butiker: Skellefteå, Piteå, Luleå, Gällivare, Kiruna och två i Umeå med Ahlsell Workwear.

I Ahlsells verksamhet i Norrbotten arbetar cirka 200 personer och inom butiksdelen ungefär 60. I hela landet har Ahlsell 3 500 anställda och cirka 130 butiker. Dessutom finns dotterbolag i Norge, Finland, Danmark, Estland och Polen.

I hela koncernen är kundservice och hållbarhet satt i högsätet.

I strävan att hela tiden utveckla vårt arbete på dessa områden är det viktigt att skapa rätt förutsättningar och trivsel för våra medarbetare. Det är en central del i mitt jobb –  att stå för ett personlighetsanpassat och förändringsdrivet ledarskap i nära dialog med alla medarbetare, säger Sara.

Hon är mycket glad över att arbeta i ett expansivt företag i sitt älskade Norrbotten. 

När hon inte arbetar går den mesta tiden till familjen hemma i Sjulsmark mellan Piteå och Luleå. Här bor hon med maken och de tre barnen som är fyra, åtta och tio år.

– Och så våra hästar förstås. Jag har en egen häst och äldsta dottern en ponny. När jag är ledig lämnar jag helst inte byn och våra hästar – det är väl i så fall för att spendera tid i fjällen.

Källa: Ahlsell

Inlägget Ahlsell expanderar i Norr- och Västerbotten: ”Vårt utvecklingsarbete omfamnar både kunder, medarbetare och samhälle” dök först upp på Luleå Gratistidning.