Ännu ett stort möte till Luleå – närmare 2 000 besökare samlas

Den 19–21 juli 2019 kommer Jehovas vittnen till Luleå för en tre dagar lång sammankomst i Luleå Energi Arena. Närmare 1 800 Jehovas vittnen från Härnösand i söder till Kiruna i norr är inbjudna. Eftersom sammankomsten även är öppen för allmänheten, räknar arrangörerna med närmare 2 000 besökare.

– Våra årliga möten ger oss en fin möjlighet att få träffa våra vänner i regionen. Alla som vill komma är välkomna och det är fri entré, säger Fredrik Sondell, medieansvarig för Jehovas vittnen.

För några år sedan höll Jehovas vittnen ett regionalt möte i Friends Arena i Stockholm med 
50 000 deltagare. Föregående år ordnades sammankomster i 180 olika länder och områden.

– Under denna sammankomst som varar i tre dagar fylls Luleå av tusentals besökare. Det känns hedrande att de valt att komma till oss och det är extra roligt att hälsa dem välkomna till Luleå i sommarskrud. Jag uppmanar alla Lulebor att möta dem med ett värdskap i världsklass, säger Linda Björk, affärsutvecklare på Visit Luleå och Convention Bureau-verksamheten som stöttar nationella och internationella möten, kongresser och konferenser i Luleå.

På Live-restaurangen i Luleå Energi Arena ser man positivt på fler större sammankomster i Luleå.

– För att göra Luleå Energi Arenas verksamhet så bra som möjligt är det jätteviktigt att få hit gäster. Att arenan nyttjas året runt och allra helst sommartid ser vi som mycket positivt. Att Luleå utvecklas som mötesstad är en win-win-situation för hela staden, säger Chris Kidd, verksamhetsansvarig för Arenabolaget/Live restaurangen.

– Vi märker av ett ökat intresse från olika slags arrangörer att förlägga sina möten här, både nationellt och internationellt, när vi är ute och säljer in Luleå som mötesstad. Med högklassiga boenden, moderna konferensanläggningar, unika upplevelser, prisbelönta restauranger, ett varierat utbud av butiker och viktigast av allt – ett fint värdskap från alla aktörer – är Luleå en attraktiv destination, avslutar Linda Björk.

Källa: Visit Luleå