Byns Kök gör livet till en fest för hela familjen

– Jag drivs av min kärlek till krog och mat. Här på Byns Kök vill jag ge våra gäster en helhetsupplevelse, säger krögaren Christian Gillros.

Med nya namnet Byns Kök vill vi markera vår nystart. Vi har renoverat lokalerna, tagit fram en ny meny med ännu bättre råvaror och gör en rejäl satsning på catering. Men liksom tidigare är vi den familjevänliga kvarterskrogen som vill vara Sunderbys mötesplats och sociala nav.

Det säger krögaren Christian Gillros som drivit restaurangen under cirka 15 år – tidigare under namnet Sunderbyns Restaurang och Café.

– Intresset har sedan nypremiären den 25 augusti varit över förväntan. Många av våra stamgäster har saknat restaurangen under de åtta månader köket och matsalen fräschades upp. Dessutom har en lång rad nya kunder hittat till Byns Kök, konstaterar Christian.

Men restaurangen är noga med Corona-restriktionerna och har dessutom infört en speciell avdelning med extra utrymme för äldre gäster.

Byns Kök är det nya namnet på tidigare Sunderbyns Restaurang och Café. Med det nya namnet vill ägaren Christian Gillros markera en nystart med ny meny och nya erbjudanden.

Doft av Norrbotten och Italien

Den nya menyn bär en doft av både Norrbotten och Italien.

– Vi satsar nu ännu mer på lokala och ekologiska råvaror. På luncherna är det mer klassisk husmanskost och vi har lagt till en fin affärslunch. Vi har utvecklat våra gourmetpizzor och pastarätter med italienska charkuterier som bresaola och salsiccia, berättar Christian.

Den allra största succén på nya menyn har hittills varit pizza och pasta med nduja – en kryddstark italiensk salami.

Fest för hela familjen

Helgens bruncher och söndagsmiddagar är inslag som lockar familjer och sällskap till Byns Kök. Och fredagarnas after work med italiensk buffé och särskilda barnpriser är också till för att samla familjer och vänner.

– Hela vårt upplägg bygger på god kvalitet till mycket bra priser – allt i en familjär miljö. När det gäller t.ex. drycker väljer jag ut högkvalitativa viner till bra pris och förnyar utbudet kontinuerligt, förklarar Christian.

Något som också tagits emot väl är restaurangens take away.

– Det beror nog dels på Corona, dels på att många längtat efter att restaurangen skulle öppna på nytt, säger Christian.

Catering och privata fester

När det gäller catering har Christian tagit fram läckra bufféerbjudanden med olika inriktning. Här finns cateringbufféer med maträtter från Norrbotten, Italien, Grekland eller Amerika.

Christian vill också lyfta fram möjligheten att abonnera både Byns Kök och systerkrogen Kajen Bar & Bistro.

– Man kan abonnera båda restaurangerna för olika typer av fester, möten och evenemang. Det går numera att abonnera för t.ex. minnesstunder även under vardagar.

Nutella-pizzan – en hit!

Till sist: en riktig hit på nya menyn hos Byns Kök är Nutella-pizzan!

– Det är en härlig efterrätt som förenar det bästa från Italien. Den har blivit oerhört populär bland både barn och vuxna, ler Christian.

 

Källa: Byns Kök

Kontaktuppgifter:

Mer information om Byns Kök finns på www.sunderbynsrestaurangcafe.se

Här finns menyer och möjlighet att boka bord, take away, catering eller abonnemang.

Inlägget Byns Kök gör livet till en fest för hela familjen dök först upp på Luleå Gratistidning.