Cathrine Norberg ny prorektor

Cathrine Norberg ny prorektor

Hon kommer tillsammans med rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn och ställföreträdande rektor Pär Weihed att utgöra universitets nya ledningsteam.

– Cathrine Norberg har bred och lång erfarenhet av flera chefs- och ledaruppdrag inom akademin. Hon har en stark förankring i vetenskapssamhället, säger rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn och fortsätter:

– Cathrine Norberg har ett starkt engagemang för kvalitetsutveckling av utbildning och forskning. Hon har lång erfarenhet av samarbete över ämnesgränser och har ett stort intresse för genus och jämställdhet, både i sin forskning och som ledare och chef. Med sitt stora engagemang och sin tydliga ledarstil kommer hon att bidra till universitetets framtida utveckling.

Cathrine Norberg har arbetat på Luleå tekniska universitet sedan 1994 och är sedan 2013 dekan för den filosofiska fakulteten vid universitetet.

– Jag är givetvis väldigt glad över att ha fått förtroendet att tillsammans med rektor, ställföreträdande rektor och övriga medarbetare och studenter få vara med och bidra till en god utveckling av Luleå tekniska universitets verksamhet. Jag vill fortsätta arbeta för att Luleå tekniska universitet ska vara ett lärosäte som samarbetar över ämnes- och fakultetsgränserna. Vi behöver ta vara på de fördelar vi har, det som gör oss unika jämfört med andra lärosäten. Jag vill också vara med och bidra till en öppen och respektfull kultur, som präglas av jämställdhet och jämlikhet på alla nivåer och inom alla verksamhetsområden, säger Cathrine Norberg.

I rekryteringsgruppen ingick rektor, prodekan, prefekt, kårordförande och HR specialist.

Pär Weihed ny ställföreträdande rektor

2018-04-10 Pär Weihed, professor i malmgeologi, har utsetts till ställföreträdande rektor vid Luleå tekniska universitet, för att tillsammans med rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn leda Luleå tekniska universitet…

Kontakt

Cathrine Norberg

Cathrine Norberg, Biträdande professor

Telefon: 0920-492189

Organisation: Engelska med didaktisk inriktning, Pedagogik språk och Ämnesdidaktik, Institutionen för konst, kommunikation och lärande

 Detta inlägg finns i sin helhet på Luleå Tekniska Universitet hemsida https://www.ltu.se/ltu/media/news