Coop Norrbotten stärker sin ställning i Luleå med en ny butik

Coop Norrbotten inleder bygget av ny butik på området Kallkällan i Luleå

Coop Norrbottens framgångståg rullar på. Nu är det klart att Coop Norrbotten ska bygga en ny butik på området Kallkällan i Luleå.
– Vi är mycket glada över vårt avtal med Rikshem som inleder bygget redan under våren. Luleå är en tillväxtort och vi vill växa tillsammans med Luleå och de nya bostadsområdena som växer fram, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Coop Norrbotten har under de senaste åren investerat över 400 miljoner för att skapa en heltäckande och modern butikskedja för sina medlemmar och kunder i Norrbotten. -Det ska aldrig vara för långt bort till en Coop butik, menar Peter Fjällborg. Detta har krävt både en hel del ombyggnationer och hårt arbete för att hitta nya attraktiva butikslägen.

Coop Kallkällan väntas bli ett välkommet tillskott i området som idag saknar matvarubutik då tidigare matvarubutik i området brann ner 2019. Rikshem inleder redan under våren bygget av en ny butik tillsammans med Coop Norrbotten och den kommer att bli betydligt större än den som tidigare fanns, butiksytan blir cirka 800 kvm.

– Butiken kommer att ha ett brett sortiment av lokala färskvaror och vi kommer att bygga en miljövänlig och hållbar butik med mycket matglädje. Här kommer prisvärdheten vara i fokus och vi ska försöka anpassa sortimentet efter vad de boende i området helst vill ha på matbordet, säger Peter Fjällborg.

Butiken innebär en investering på drygt 12 miljoner och den kommer att generera ungefär åtta nya arbetstillfällen. Butiken förväntas vara färdigbyggd och klar för invigning i början av 2022.

Källa: Coop Norrbotten

Inlägget Coop Norrbotten stärker sin ställning i Luleå med en ny butik dök först upp på Luleå Gratistidning.