Det hållbara taksystemet med över 40 års erfarenhet

Kamis tak ger effektivt montage, hållbarhet och estetiska lösningar i olika färger som passar alla stilar.

Kami har levererat högkvalitativa plåttak med fokus på effektivt montage, hållbarhet och estetik i över 40 år. Nu är taken mer populära än någonsin med en lång rad flexibla lösningar som även omfattar vattenavrinning, taksäkerhet och infästning för solceller.

Produktionen av de egenutvecklade plåttaken i olika utföranden går för högtryck hos Kami i Kalix. Med ny robotteknik och 22 erfarna medarbetare möter företaget en fortsatt ökande efterfrågan. Nästa år är det 43 år sedan Kami utvecklade första versionen av PLEGEL – det tegelliknande plåttaket.

– Våra norrländska tak finns på hus världen över men största marknaden är i dag Norden, berättar marknads- och försäljningschef Daniel Fredriksson.

– I Sverige hittar kunderna våra produkter hos byggvaruhandeln. På vår hemsida finns en lista över återförsäljare att välja bland.

Håll koll på ditt tak!

Många har tagit tillfället i akt att se om sina hus under Corona-epidemin. Under första halvåret 2020 ökade byggmaterialhandelns försäljning med elva procent jämfört med samma period 2019.

– Taket är en viktig del av huset. Vi rekommenderar att man kollar upp sitt tak regelbundet, gärna med hjälp av en fackman, säger Daniel.

www.kami.se finns en checklista för takkontroll och en prisberäknare för att få en känsla för materialkostnaden vid ett takbyte. Vid takrenovering kan man få ROT-avdrag gällande arbetskostnaden.

Hållbart och estetiskt

Att Kamis tak blivit så populära tror Daniel beror på flera saker:

– Våra plåttak har hög kvalitet och korrosionsbeständighet – de kräver lite underhåll och håller länge. De är tillverkade av bra råmaterial och har beläggningar med mycket god beständighet. Vi ger långa garantitider, för TerraPLEGEL 30 år. Det känner vi oss trygga med då produkten tillverkats i 35 år.

Kamis tak är också effektiva att montera med skräddarsydda längder enligt en läggplan.

– Sedan är det estetiken. Vårt utbud täcker in många olika utföranden och färger och kan ge både ett klassiskt gammaldags tegelutseende och anpassas för modern arkitektur. Vår sandbelagda TerraPLEGEL ger ett mycket speciellt utseende och unika egenskaper för plåttak, säger Daniel.

Kamis plåttak kan ge gammaldags tegelkänsla eller möta andra smakriktningar.

Miljö och säkerhet

Kamis sortiment vidareutvecklas löpande. Säkerhet och miljö är viktiga delar.

Stål är till att börja med återvinningsbart. Green Coat-beläggning från SSAB med biobaserad teknologi har tagit oss ett steg till.

Kami erbjuder även infästningar för solceller i sina tak, för att göra det enklare att satsa på solenergi.

Vi har också ett stort utbud av godkända produkter för taksäkerhet. Bl.a. takstegar, gångbryggor och snörasskydd, berättar Daniel.

Källa: KAMI

Kontakt:

Läs mer om Kamis produktion och produktutbud på www.kami.se

Här finns även en checklista för takkontroll och en kalkylator för att få en uppskattning av materialkostnaden vid ett takbyte.

Inlägget Det hållbara taksystemet med över 40 års erfarenhet dök först upp på Luleå Gratistidning.