Enkelt, billigt och träffsäkert: Gör din egen lokala annons med foto via Privatannons ”Do-it-yourself”

– Med Privatannons ”Do-it-your-self” blir det lättare än någonsin för privatpersoner att annonsera i tidningen. I några enkla steg skapar du din annons och du får alltid en förhandsgranskning innan publicering, säger Peder Gidlund.

Att Luleå Gratistidning används av många företag som vill markndsföra sig på ön är känt. Men allt fler vill annonsera privat i Gratistidningen som har mycket hög räckvidd i Luleå och Norrbotten. Det gäller såväl sälj och köp som familjenyheter. Många vill dessutom ha egna foton i annonserna. För att möta detta behov väljer Gratistidningen nu att avveckla GratisRadis.se för att satsa fullt ut på plattformen Privatannons ”Do-it-your-self” via ett online-verktyg på webbsajten privat.gratistidning.com.

– I våra kontakter med tidningens läsare och annonsörer ser vi en allt tydligare intresse för mer personligt utformade privatannonser – och helst med foton, säger Peder Gidlund, på Luleå Gratistidning.

– Därför vidareutvecklar vi nu denna viktiga del i tidningen. Vi väljer att fokusera helt på plattformen Privatannons ”Do-it-your-self” och upphör med tjänsten GratisRadis.se den 11 september.

Personliga annonser med foto

De privata gratisannonserna via GratisRadis.se har varit begränsade till max 250 tecken och utan möjlighet att få med foto. Eftersom de varit gratis har de publicerats i mån av utrymme – annonsören har inte garanterats publicering.

Med Privatannons ”Do-it-your-self” kan annonsören i det digitala verktyget mycket enkelt skapa sin egen personliga annons med längre text och egna foton. Dessutom kan man välja vilken storlek och grafisk utformning annonsen ska ha.

– Och annonsen blir alltid publicerad enligt beställning till ett mycket bra pris – för familjeannonser från 50 kronor och för köp och sälj från 100 kronor, berättar Peder.

Annonserna publiceras i första hand i den tryckta Gratistidningen som distribueras varje vecka, men kommer också att exponeras på tidningens webbplats

”Lättare än någonsin”

På plattformen privat.gratistidning.com finns en tydlig beskrivning hur man i några enkla steg snabbt ordnar sin egen annons – på det vis man vill ha den.

– Med Privatannons ”Do-it-your-self” blir det enklare än någonsin för privatpersoner att annonsera. Men tycker man att det är knepigt med digitala tjänster via dator eller mobil, så finns nästan alltid någon i ens närhet som kan hjälpa till. Barn och barnbarn brukar vara en tillgång – för de yngre sitter det här i fingrarna på ett naturligt sätt, menar Roine.

Det är enkelt och säkert att betala då även Swish finns på plats som betalningsmetod utöver faktura och kortbetalning.

 

Personliga annonser som förmedlar stora livshändelser i tidningen har stort läsvärde. T.ex. om tillskott i familjen, bröllop eller när ens nära och kära fyller år.

Stort läsvärde

– Privatannons ”Do-it-your-self” är en gör-det-själv tjänst som påminner om Blocket. Den ger verkligen kunden möjlighet att på ett personligt och trevligt sätt sälja, köpa och skänka bort de där speciella prylarna. Eller uppmärksamma viktiga familjehändelser. Det är inslag som har mycket stort läsvärde, säger Peder.

Faktaruta:

Så här går det till att använda Privatannons Online

*Välj tidning. Gå in på privat.gratistidning.com via din dator eller smartphone och välj i vilken tidning annonsen ska vara – t.ex. Luleå Gratistidning.

*Välj annonstyp: sälj, köp, grattis, nyfödd etc. – det finns flera olika vinjetter att välja mellan.

*Välj ram, storlek, datum och sida.

*Skapa innehåll: rubrik, text och eventuell bild – du kan lätt ladda upp foto från din mobil på några sekunder.

*Förhandsgranska och gör eventuella korrigeringar och förbättringar. Du ser priset på din annons och kan även ändra för att göra den billigare om du vill. När du är nöjd godkänner du för publicering.

*Gå till den digitala kassan – skapa ett konto och betala. Du kan välja mellan att betala direkt med Swish, betalkort eller att få en faktura.

Inlägget Enkelt, billigt och träffsäkert: Gör din egen lokala annons med foto via Privatannons ”Do-it-yourself” dök först upp på Luleå Gratistidning.