Få fint kontor på ett kick

Få fint kontor på ett kick

Att få till ett snyggt, modernt och samtidigt mysigt kontor och personalrum är inte så enkelt. Hos Wika Möbler i Gammelstad finns det hjälp att få med just detta. Carola Höök Hackström åker ut på uppdrag till företag och lämnar inredningsförslag på allt från delar av rum till hela företagslokaler.

Hjälp med inredning
Wika Möbler i Gammelstad erbjuder företag att få hjälp med sin inredning på kontor, personalutrymmen och andra ytor som de vill ha hjälp med. Carola Höök Hackström är en av de som jobbar med denna tjänst på Wika Möbler.

   – Nu vill man ha lite mer hemmamiljö även på jobbet. Därför frågar företag även möbelaffärer om hjälp att inreda och inte bara företag som säljer enbart kontorsmöbler, förklarar Carola.

Det börjar med att Carola möter kunden som får berätta vad de tänkt sig och vad som är viktigt för dem när det gäller t.ex. funktionalitet, färgval eller något annat. Utifrån denna information formar sen Carola en moodboard som visar vilka material, färgskalor och ideer som hon tänkt sig. Hon gör också förslag på vilka möbler, lampor och annat som hon tänker sig passar för uppdraget. Hon visar sina ideer för kunden och så fortsätter samarbetet fram tills kontoret eller personalrummet står helt färdigt för invigning.

Process
   – Det hela är en process och ett samarbete med kunden i den omfattning kunden vill vara involverad. Vissa ger fria händer, andra vill gärna godkänna olika steg genom processen. I vissa fall har jag en budget att utgå ifrån, i andra fall är det helt fritt, sä ger Carola.

Wika Möbler agerar projektledare mot kunden för hela uppdraget även när de behöver ta in andra för att t.ex. tapetsera. Det underlättar för kunden. Carola och Wika Möbler har också inrett många bostäder som ska säljas åt olika mäklare. Att styla bostäder innan försäljning är något många gör. Exempel på uppdrag som Carola gjort är personalutrymmen och ljusgården åt Artic Business lncubator på Porsön och hela kontorsmiljön åt mäklarfirman Angeläget i Boden.

Text och foto: Jennie Nilede
Källa: Wika Möbler