Forsen utser Eva Färnstrand till ny styrelseordförande

Vid en extra bolagsstämma den 20 februari valdes Eva Färnstrand till ny styrelseordförande i Forsen AB. Eva är civ.ing, KTH och har en bred styrelseerfarenhet från noterade och onoterade industriföretag samt en lång och framgångsrik karriär inom skogsindustrin.

– Forsen är verksamt i en spännande bransch. Bolaget är välskött med engagerade medarbetare, en stark marknadsposition och en historik med obruten tillväxt och god lönsamhet alltsedan starten för mer än 20 år sedan. Jag ser fram emot att ta över uppdraget som styrelseordförande, säger Eva Färnstrand.

Eva är ordförande i Sveaskog, Infranord och C-Green Technology. Hon har tidigare bl.a. varit affärsområdeschef inom SCA och brukschef för Södra Cell Mönsterås inom Södra Skogsägarna.

– Vi är glada över att kunna rekrytera en så kompetent person som Eva till ny styrelseordförande. Vi uppskattar Evas erfarenhet från industri- och anläggningssektorerna och är övertygade om att hon kommer att förstärka och komplettera Forsens styrelse på ett förnämligt sätt. Vår tidigare ordförande, Åsa Söderström Winberg har varit mycket uppskattad, men måste tyvärr lämna oss då hennes kommande styrelseuppdrag för Skanska AB inte är förenligt med ett fortsatt styrelseengagemang i Forsen. Vi önskar Åsa all lycka, säger Bengt Johansson, vd på Forsen.

Frågor besvaras av Per Granath, styrelseledamot i Forsen och vd i Forsens huvudägare Broviken Gruppen AB, per.granath@broviken.se, 070-6374018

Källa: Forsen