Gratis Radis för privatpersoner körs igång efter sommaren

Att gratis lägga in annonser för privatpersoner i tidningen är populärt och ett uppskattat inslag. Det pågår utveckling av den nya databasen och den beräknas köra igång efter sommaren.

Gratistidningens uppdatering av Gratis Radis-annonser kommer inte ske innan sommaren. Uppdateringen har tagit längre tid än planerat och det kommer alltså inte vara möjligt för privatpersoner att gratis lägga in köp- och sälj annonser förrän efter sommaren.

Ansvarig utgivare Peder Gidlund beklagar fördröjningen, men menar också att den nya uppdaterade versionen kommer innebära en mycket bättre användarupplevelse, som blir fullt anpassad till mobiler.

– Gratis Radisar-annonserna har varit väldigt uppskattade, det är beklagligt att våra läsare får vänta lite längre än tänkt, men vill kunna säkerställa att uppdateringen kommer uppfylla alla krav på användarvänlighet, säger Peder Gidlund.

Tidigare har privatpersoner kunnat lägga in gratis köp och sälj annonser på gratistidningens äldre, icke mobilanpassade webbsidor. Annonserna har sedan, i mån av utrymme, publicerats i tidningarna för att maximera räckvidden på annonserna. I och med övergången till mobilanpassade hemsidor försvann funktionen för radis annonser. Gratistidningen har tidigare gått ut med att den planerade uppdaterade varianten av funktionen skulle vara klar till våren, men måste nu meddela att uppdateringen dragit ut på tiden och kommer först bli klar efter sommaren.

– Tyvärr har det tagit längre tid än väntat, och vi vill säkerställa att uppdateringen uppfyller alla önskemål från våra användare, säger Peder Gidlund, ansvarig utgivare.

 

Lokala relevanta webbsidor

Användarna får hålla till sig till tåls till efter sommaren. Peder Gidlund berättar att även andra funktioner kommer vara förbättrade då.

– Vi jobbar för att göra användarvänliga och relevanta webbsidor för våra läsare. Även kopplingen till tidningen ska vi utveckla. Vi vill samla lokalt intressant innehåll på våra webbsidor, för att sedan publicera i tidningarna.