Hit reser svenska resenärer under påsken

Hit reser svenska resenärer under påsken

Påsken är snart här och med den kommer snart våren. Många passar på att resa bort och Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer under påsklovet. London toppar listan tätt följt av Malaga och Alicante på andra respektive tredje plats. På listan finns även de tre utomeuropeiska resmålen New York, Dubai och Bangkok.

London hamnar på första plats följt av de tre populära spanska destinationerna Malaga, Alicante och Barcelona. Hela sex av de tio mest bokade resmålen ligger i Sydeuropa. De sydeuropeiska destinationerna ligger dessutom bara några timmars flygresa bort vilket gör dem lättillgängliga även för resenärer som bara vill vara borta i ett par dagar.

Av de utomeuropeiska resmålen hamnar New York överst på listan. I ständigt aktuella New York finns ett stort utbud av kultur, gastronomi och shopping. Dubai hamnar på niondeplats och är ett solsäkert resmål för den som inte vill vänta på sommaren. På tiondeplats kommer Bangkok som fungerar som utgångspunkt för resenärer som vill ta sig ut i den thailändska övärlden men även som slutdestination för den som vill utforska Thailands fantastiska kultur med sevärdheter såsom tempel, museer och färgsprakande marknader.

– Flera av destinationerna finns i södra Europa vilket tyder på att många längtar efter sol och värme efter den långa vintern. Att topplistan innehåller destinationer både inom och utanför Europa visar att våra resenärer uppskattar Norwegians stora och prisvärda utbud i moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under påsklovet 2018:

 1. London
 2. Malaga
 3. Alicante
 4. Barcelona
 5. Las Palmas
 6. Rom
 7. New York
 8. Paris
 9. Dubai
 10. Bangkok

  Källa: Norwegian