Ljus & kraft växer och blir Elon Luleå Centrum

Hjördis, Ellinor, Peter, Håkan, Hans och Christer hälsar alla välkommen till Elon Luleå Centrum.

I slutet av mars invigdes Elon i Luleå centrum. Ljus & kraft, som främst fokuserat på belysningslösningar, har vuxit och utökats med bland annat vitvaror och kök.

– Vi kommer att ha kvar belysningssortimentet och kunskapen som är kanske bäst i Norrbotten, men lägger till hela Elons sortiment och Storsjökök, säger Christer Lindbäck, en av delägarna.

Efter ombyggnationen har butiken blivit ­ljusare och mer överskådlig, ­berättar Christer ­Lindbäck.

– Även fast vi har utökat sortimentet och byggt köksutställningar känns det luftigare i butiken. Tidigare har det ­kanske upplevts lite trångt. Många som kommer in nu blir positivt överraskade, dels över hur butiken ser ut, och dels över det nya sortimentet.

Något som överraskade Christer Lindbäck, som själv sålt vitvaror i 27 år, och kollegan Hans Porsberger, är att många kunder också kommer från Luleås ytterområden och andra orter.

– Det är ju en centrum­butik, men vi lockar kunder från hela stan. Christer har med sin expertis säkerligen bidragit till det. Han har många trogna kunder som vill fortsätta handla av honom. Och även om vi ligger i centrum har vi väldigt bra varuutlämning, dit man kommer ända fram med bilen, säger Hans ­Porsberger.

– Vi löser ju också utkörning, installation och bortforsling. Det är många som uppskattar det, säger Christer Lindbäck.

Elon Luleå Centrum hittar men bakom Smedjan i fd. Ljus & Krafts tidigare lokaler.

Köksutställningen ­kommer att fortsätta växa och utökas med ytterligare kök och även en tvätt­stuga.

– Jag har jobbat länge med Storsjökök, och man kan säga att det är en tillverkare med premiumkvalitet, utan att kosta så väldigt mycket. Vi kan ta fram skräddarsydda lösningar och lösa hela kedjan från golvläggning, installation och eldragning. Att slippa ordna med hantverkare själv är något som fler och fler kunder uppskattar väldigt mycket, säger Hans Porsberger.