LTU Business förlänger Austinsamarbete med fem år

– Vårt uppdrag är att skapa hållbar förändring som leder till ett bättre samhälle. Om vi kan skicka i väg unga studenter från universitetet som får hjälpa kvinnliga innovatörer i Indien så tycker vi det är mycket bra steg på vägen och därför förlänger vi samarbetet med fem år, säger Pär Johansson, chefsstrateg på LTU Business.

Under sommaren åkte sex stycken studenter från Luleå tekniska universitet i väg till Texas och New Dehli. Syftet var att hjälpa kvinnliga entreprenörer att undersöka potentialen med sina innovationsidéer på nya marknader, bla i Europa. Totalt undersöktes åtta innovationer, till exempel ett gråvattenfilter som rengör allt vatten i hushåll förutom toalettvatten och robotar som kan klättra inutti små rör för effektivt underhåll, eller nya metoder för havreförvaring.

– Den största omställningen för oss var nog de kulturella skillnaderna som finns mellan olika länder. Det var väl kanske vår viktigaste läxa om hur hårt man måste arbeta för att skapa en bra gruppdynamik, säger Lovisa Ingvarsson, student vid Luleå tekniska universitet.

LTU Business har sedan ett flertal år tillbaka ett nära samarbetemed IC2 Institute at the University of Texas in Austin inom innovationsledning.

– Samarbetet har lett till att vi har tagit en unik position i Sverige med vår egenutvecklade metod Innovation Due Diligence. Vårt Austinsamarbete har i dag dragit in mer än 20 miljoner i intäkter och 5 nyanställningar sedan 2015, säger Pär Johansson, chefsstrateg vid LTU Business.

 Detta inlägg finns i sin helhet på LTU Business hemsida https://www.ltu.se/org/LTU-Holding/LTU-Business/Nyheter