Luleå Gratistidning satsar vidare – förstärker med två nya i laget

Henrik Brännmark och Mikael Norman utanför Luleå Gratistidnings nya lokaler på Hermelinsgatan 1.

Luleå Gratistidning utvecklar verksamheten ytterligare med nytt större kontor och två nya medarbetare. Mediakonsulenten och projektledaren Henrik Brännmark och grafiskt inriktade Mikael Norrman ansluter till TEAM Gratistidningen.

Det blåser medvind för Luleå- och Norrbotten Gratistidning med flera nya kunder, nya medarbetare i teamet och en lyckosam satsning på CrossMedia abonnemang – ett nytt arbetssätt för marknadsföring och kommunikation.

– Företag ökar sin tillväxt genom att få fler kunder. Och för att marknadsföra sig effektivt i dagens medielandskap, krävs en perfekt balans av ”marketing” och ”branding”, som vi kan hjälpa våra kunder med. Vi blir ”business partners”, säger Peder Gidlund ägare på Gratistidningen.

 

Engagemanget för ­varumärken och ­företag på sociala medier är lågt

– Vi har även märkt företagens besvikelse då de börjat vakna upp ur ”den digitala drömmen” om enkel marknads­föring på nätet och i sociala medier. Många har t ex en övertro på sociala medier, undersökningar visar att engagemanget kring varumärken och företag på dessa medier är nära noll.

 

Två nya medarbetare

Nu är det klart att två nya medarbetare ansluter till Luleå Gratistidning. De har redan börjat i företagets nya lokaler på Hermelinsgatan 1.

– Det känns otroligt inspirerande att få börja jobba med Luleå Gratistidning och få vara med på en spännande resa tillsammans med våra läsare och annonsörer. Gratistidningen är ett starkt varumärke och är uppskattad. Det visar räckviddsmätningar som gjorts och där är Luleå Gratistidning i topp, berättar Henrik Brännmark.

Varje vecka produceras ett stort antal tidningar och 11 av 14 kommuner täcks av de egna tidningarna. Nu byggs det även upp en mediabyrå på det nya kontoret i Luleå där Mikael Norman är en av de första att börja.

– Jag har alltid jobbat i den grafiska branschen och det känns rätt att hoppa med i en sådan här verksamhet där tidningarna och print är det centrala. Min ambition är att hitta rätt ton i våra kunders annonser och kommunikation för att de skall ge ännu mer effekt, förklarar Mikael Norman.