Luleåföretag vann tv-tävling!

Luleåföretag vann tv-tävling!

Nu ska konversations-servetten Konversett säljas på Gekås.

Vad gör du helst på fritiden? Hur vill du bli uppvaktad? Vem vill du kasta tårta på? Är passion en bättre drivkraft än hat? Med frågor i de mest spridda ämnen blir den smarta servetten Konversett en isbrytare på festen och den är nu utsedd till årets storsäljare i tv-programmet ”Jakten på storsäljaren” i Kanal 5 där uppfinnare och entreprenörer tävlar om att få sälja sin produkt i Skandinaviens största varuhus – Gekås i Ullared.

Servetten som får fart på pratet heter Konversett och är resultatet av ett samarbete mellan idésprutan Mattias Andersson, Umeå, och formgivaren Anna Lindblom, Luleå.
  – Vi i Skandinavien är så infernaliskt dåliga på att konversera och kommunicera. Nu finns det en välbehövlig spark i rumpan och hjälp på vägen genom en servett som lockar till konversation och skratt, säger Mattias Andersson, idéspruta på Framgångsföretaget AB.

Servetten, som ställer alla frågorna du inte kommer på själv och gör så att samtalet aldrig sinar, gick segrande ur tv-tävlingen Jakten på storsäljaren i Kanal 5. I programmet får uppfinnare och entreprenörer tävla om att få sälja sin produkt på Gekås i Ullared. Finalen sändes den 8 maj.

Anna Lindblom, ägare av Prägel by Anna och formgivare av Konversett. Foto: Ola Norén

Anna Lindblom, Art Director på Prägel by Anna, Luleå, är den som formgett servetten:
  – Jag ville ge Konversett en tidlös form och en färgskala som kan passa in i många olika sammanhang, vare sig det är en 50-årsfest, en möhippa eller bara en stor fest där det är många människor som inte känner varandra så väl. Men faktum är att Konversett fungerar alldeles utmärkt även om gästerna redan känner varandra, det är så varierade frågor att det alltid finns något nytt att lära om varandra, säger hon.
  – Det känns väldigt roligt och spännande! Priset i tävlingen är att Konversett kommer säljas på bästa butiksplats, precis innanför entrén i varuhuset Gekås, och vi har ingen aning om hur många sålda paket det kommer innebära. Det finns också fler butiker som visat intresse för produkten så det känns väldigt spännande, avslutar hon.

FAKTA
Konversett finns i fyra olika varianter:

  • Original – är tänkt för alla tillfällen då en isbrytare behövs för att ge minglet en snabbstart. Original innehåller allt från de djupaste livsavgörande frågorna till väldigt lättsamma spörsmål.
  • Möhippa – passar när den blivande bruden ska firas av. Den hjälper vänninorna ta reda på allt de vill veta om brudgummen och vad bruden egentligen tycker om hans släkt.
  • Jubilar – passar när någon ska firas och är extra festlig med sin guldfärg. Jubilar innehåller frågor om jubilaren i synnerhet och om kalas i största allmänhet.
  • Kompis – vänder sig till en yngre målgrupp samt alla vuxna med barnasinnet i behåll. Servetterna innehåller framför allt lättsamma frågor i stil med de klassiska ”Mina vänner”-böckerna.
Källa: Framgångsföretaget AB