Norrlands Bil arrangerade Audi Quatro Cup

Filip, Josephine och Robin från Norrlands Bil var taggade till tänderna att genomföra en bra golftävling på Luleå Golfklubb.

Klubbkval i Audi Quatro Cup genomfördes i veckan på Luleå Golfklubb. Norrlands Bil var lokal arrangör i en av världens största golftävlingar. Deltagande lag spelade Greensome och tävlade om en plats i Sverigefinalen i Halmstad och vidare mot en åtråvärd världsfinal i Österrike i september.

Det var ett stort antal golfare som samlats på Luleå GK den 17 augusti och fick tävlingsinformation av ingen mindre än Johan Ryström, före detta Europatourspelare och numera golfkommentator.

Samling på Luleå GK inför Audi Quatro Cup av Norrlands Bil. Golflegenden Johan Ryström informerar deltagarna om dagens övningar.

Tävlingsförhållandena var optimala med fint väder men en vind som gjorde det spelet lite tuffare. Det blev mycket jämnt mellan topplagen och det skiljde endast fyra slag mellan de 15 bästa. Tre lag hamnade på 71 slag, ett bättre än banans par och då avgjorde vilket lag som har lägst handicap. Vinnarna blev i och med det Roger Håkansson och Lars Sundqvist (Luleå GK) före Lars Hedqvist och Lennart Kotavuopio (Luleå GK).

 

Vad gör man inte för laget och för att rädda paret – Fredrik Persson (Norrmjöle GK) har hamnat i prekärt läge.

Häftigt Hole-in-one pris

Det var många sidopriser under tävlingen där partners till Audi och Norrlands Bil bidragit. Det mest spektakulära, som nog höjde pulsen rejält hos golfarna var på hål 11 där man kunde vinna en Audi Q2 om man lyckades göra en Hole-in-one.

En av de som var närmast var Dennis Ejdeholm.

– Slog en perfekt järnsjua och såg bollen landa innan flagg och rulla mot hål – koppsnurr. Men som jag sa uppe på tee innan – jag behöver inte en till bil då jag precis köpt en ny, sa Ejdeholm småleende.