Nu öppnar nya nattklubben i Luleås nöjeskvarter

Henrik Gröntvedt och hans team har haft en hektisk tid inför öppningen av Luleås nya nattklubb.

 Efter omfattande ombyggnationer är nu omvandlingen av ­gamla Allstar:s lokaler klara. CG bar växer till dubbla storleken, samtidigt som nattklubben Holy cow öppnar mellan CG bar och Allstar.

  – Det här är en idé vi haft under flera år, och nu har det äntligen blivit verklighet. Det känns jäkligt bra, säger ägaren Henrik Gröntvedt.

Bakgrunden till -satsningen är att -Henrik Gröntvedt och kollegor känt att det saknats en riktig nattklubb i Luleå. Samtidigt har CG bar haft små lokaler och ofta varit fullsatt, medan färre kunder sökt sig till Allstar för att titta på sport.

– Det har skett en förändring de senaste fem åren, i dag är man mindre benägen att leta sig ut på stan för att -titta på sport på skärmar. Nu krymper vi Allstar rejält och får en intimare lokal, säger Henrik Gröntvedt.

Nya Allstar ska mer ha känslan av en restaurang och pub där det går att se sport, än en klassisk sportbar.

– Det kommer att bli riktigt bra stämning även med lite färre besökare, säger Henrik Gröntvedt.

Från måndag 25 mars börjar Allstar också servera lunch med ett nytt menykoncept, där nio burgare, varav en -vegansk och en vegetarisk, kompletteras med bowls och -sallader. -Köket ska också -börja servera matiga pastrami-mackor.

– Någonting vi har tagit fasta på är att det ska vara enkelt och -smidigt att ta med sig lunch också. Det är många som vill kunna göra det, säger Henrik Gröntvedt.

Allstar och CG Bar har gjorts om och växer ordentligt i storlek med den nya nattklubben ”Holy Cow”. Foto: Tomas Bergman

Den nya nattklubben som fått namnet Holy Cow kommer att rymma upp till 500 personer och blir åtkomlig från både CG bar och Allstar.

– Hela nattklubben ska andas just nattklubb. Det har inte funnits en riktig nattklubb på ett tag nu, och med möjligheten att gå mellan de olika barerna och lokalerna får vi tillbaka något till Luleå som försvann när Sommarmixen lades ner. Vi har också satsat på att få en exklusiv känsla i lokalen, med medvetna materialval och inredning, säger Henrik Gröntvedt.

Bar CG får förutom större lokaler också en mer fullfjädrad meny.

– Det blir lite enklare rätter än på Restaurang CG, men fortfarande med höga ambitioner och riktigt bra kvalitet på råvarorna, säger Henrik Gröntvedt.

I anslutning till Bar CG finns också ett -karaokerum som kan ta emot sällskap på upp till tio personer.

– Det är också en sak vi saknat i Luleå. -Karaoke är ett trevligt sätt att umgås och -rummet kan också -fungera som en liten separat matsal för små sällskap. Vi ser att det fungerar bra i andra städer och tror att det ska gå bra här också.

Henrik Gröntvedt säger att Bar CG, Allstar och Holy cow öppnar torsdag 21 mars.

– Det har varit ett väldigt stort intresse från allmänheten, så vi ser mycket fram emot att få öppna dörrarna och släppa in folk, säger Henrik Gröntvedt.

Källa: Nöjesgruppen i Luleå AB