Nu startar Heri verksamhet i Kiruna – med uthyrning av liftar i fokus

Nu drar Luleå-företaget Heri igång verksamhet i Kiruna med Kim Sohlin och Mattias Rova – både med lång erfarenhet inom byggbranschen i Kiruna.

Den 1 mars etablerar sig Luleå-företaget Heri i Kiruna. Med nya medarbetarna Kim Sohlin och Mattias Rova ska Heri förse Kirunas byggföretag, industrier och privatpersoner med liftar, byggställningar, verktyg och material – det mesta som behövs för att bygga och underhålla hus.

Heri grundades 1977 av Hans och Laila Erlandsson i Luleå. Idags drivs företaget i andra generation av de tre syskonen Yvonne, Henrik och Rikard. Verksamheten har successivt utvecklats och expanderat genom åren.

– Vi erbjuder det mesta som behövs för att bygga och underhålla ett hus. Vi hyr ut liftar och byggställningar och säljer verktyg och byggmaterial, berättar Yvonne som är företagets VD.

När det gäller material finns inte minst ett stort sortiment inom tak, taksäkerhet och vattenavrinning.

I dagsläget finns 15 medarbetare i företaget men snart är det 18.

Startar i Kiruna 1 mars

– Ja, den 1 mars drar vi ju igång verksamheten i Kiruna med Kim och Mattias. Sedan ska de rekrytera en tredje person i Kiruna, säger Yvonne.

Heri har länge övervägt att starta verksamhet i Kiruna.

– Kiruna är en expansiv och byggintensiv ort. Att vi nu slår till beror på att vi fick kontakt med Kim och Mattias. De är väletablerade i Kiruna och har mycket stor lokalkännedom. De har lång erfarenhet av byggbranschen och är drivna och seriösa yrkespersoner. Och vi har samma synsätt vad gäller hög servicegrad till kunder, förklarar Yvonne.

Yvonne Erlandsson, vd Heri AB.

Kim och Mattias – ett erfaret team

– Jag har jobbat för Certego och sålt och monterat industriportar i Kiruna under tio års tid. Ett jobb som inneburit att jag haft mycket med liftar att göra – vilket ju är en stor fördel nu när jag är med och drar igång Heri i Kiruna. Uthyrning av sax- och bomliftar blir vår kärnaffär, säger Kim.

– Jag har jobbat i eget företag i ett tiotal år och varit inhyrd långa perioder av Certgeo och Kim. Så vi känner varandra mycket väl och är ett väl sammansvetsat team. Det känns därför mycket bra att starta Heri i Kiruna just med Kim, förklarar Mattias.

Liftar, dörrar, fönster och portar

Heri vänder sig i Kiruna – liksom i Luleå – främst till företagskunder inom bygg och industri, men erbjuder sina tjänster och produkter även till privatpersoner.

Förutom uthyrning av liftar och byggställningar kommer Heri i Kiruna att sälja samma breda utbud av verktyg och material som i Luleå.

– En nyhet som vi dock enbart kommer att sälja i Kiruna till en början, är ståldörrar och fönster samt industri- och villaportar. Vi får se hur det faller ut här och sedan kanske dessa produkter även kommer att säljas i Luleå, berättar Kim.

Butik på Lastvägen

Heri i Kiruna kommer att ha sin hemvist på Lastvägen 52. Här kommer Kim och Mattias ha sitt kontor och även en butik.

– I butiken kommer det finnas verktyg och material till försäljning. Här kan man till exempel se och känna på takplåt i olika kvalitet och kulör, säger Mattias.

I anslutning till lokalen kommer Heris även ha sina liftar och byggställningar för uthyrning.

Kim och Mattias ser mycket positivt på framtiden för Heri i Kiruna.

”Spännande utveckla ny satsning”

– Det är en hög aktivitetsgrad på Kirunas byggmarknad. Den kommer att pågå ytterligare tio-femton år i och med stadsflytten. Sedan har vi ett expansivt näringsliv. Till exempel planerar ju nu LKAB återigen att starta Mertainen-gruvan utanför Svappavaara för att producera järnmalm, säger Kim.

Både Kim och Mattias tycker det känns stimulerande att prova på något nytt efter lång tid i sina tidigare verksamheter.

– Här kan vi använda vår erfarenhet för att utveckla en ny satsning. Och Heri är en verkligt väletablerad och fin firma. Det känns extra bra att den är familjeägd och inte är ett storföretag med långt till ägaren, säger Mattias.

Källa: Heri

Inlägget Nu startar Heri verksamhet i Kiruna – med uthyrning av liftar i fokus dök först upp på Luleå Gratistidning.