Nu tänds vinterbelysningen för ett tryggare och attraktivare Campus Luleå

I samband med vinterns mörkaste månader tänder Akademiska Hus en spektakulär LED-belysning på campus vid Luleå tekniska universitet. Målet med belysningen, som sträcker sig längs med Regnbågsallén och Vintergatan, är att höja aktiviteten och tryggheten på området och därmed skapa ett mer attraktivt campus.

Campus Luleå lyses från och med nu upp av en minst sagt iögonfallande vinterbelysning. En stor mängd ljusinstallationer har placerats runt om på området, var av de tre största kan ses vid skulpturen utanför Teknikens Hus, i korsningen Regnsbågsallén/Vintergatan samt vid ”porten” mellan C- och F-husen, nära bron mot Porsön. Belysningen består bland annat av olika armaturer i träd, teatral belysning, belysningstorn med rörligt ljus i olika färger och så bollar i olika storlekar på gräsmattan intill Vintergatan som leder ner till skridskobanan på Pussen.

– Akademiska Hus verkar för att ta ett helhetsansvar för campus och i det uppdraget ingår naturligtvis även utomhusmiljöernas utformning. Vi vet att hur väl ett område är belyst spelar en avgörande roll för hur de som vistas på campus känner sig trygga. Med vinterbelysningen vill vi också bidra till en ökad trivsel på området, för studenter, lärare och forskare vid Luleå tekniska universitet men även för den besökande allmänheten i Luleå, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

Vinterbelysningen är ett resultat av olika idéer som framkommit under en workshop tidigare i år mellan Akademiska Hus, Luleå tekniska universitet och studentrepresentanter där syftet var att ta fram förslag och aktiviteter för hur campusområdet kan göras mer trivsamt. Akademiska Hus kommer att genomföra fler trivselaktiviteter på Campus Luleå framöver. 

Vinterbelysningen kommer att vara tänd fram till mars 2019.

Källa: Akademiska Hus