Ny VD hos ägarna till Norr Media

Norrköpings Tidningar/NTM ägare av Norr Media som bl a står bakom NSD, Kuriren, Tidningen Extra, Piteå-Tidningen byter VD. Foto: NTM.

Lina Hedenström, idag operativ chef på NTM, blir ny vd efter Lennart Foss som fortsätter i en ny roll inom NTM som Senior Advisor. 

Lina Hedenström, med bakgrund från bland annat TT Nyhetsbyrån, Scanpix och CANAL+, har varit verksam i NTM i drygt två år. Hon har bland annat drivit ett stort effektiviseringsprojekt för ett automatiserat redaktionellt produktionsflöde, arbetat med digital affärsutveckling och styrt upp synergier mellan mediehusen.

– Styrelsen är väldigt glad att kunna utnämna Lina Hedenström till ny vd på NTM, säger NTMs ordförande Magnus Hall. Lina har stor erfarenhet från olika media och en personlighet med drivkraft att få saker gjorda. Med henne som vd får vi ett fortsatt fokus på våra läsare och vår distributionsaffär samtidigt som vi kontinuerligt effektiviserar för att hålla kostnaderna under kontroll.

– Jag är enormt stolt och glad för förtroendet att få leda ett av Sveriges mest intressanta mediebolag i en så spännande tid som nu, säger Lina Hedenström. NTM är ett fantastiskt bolag med många väldigt duktiga medarbetare, vilket ger goda förutsättningar för fortsatta framgångar. Att Lennart dessutom stannar i en ny roll inom NTM känns extra bra.

Lennart Foss började på NTM 2008, i samband med att Norrköpings Tidningar köpte Östgöta Correspondenten, vilket var startskottet för mediekoncernen NTM. Lennart kommer att arbeta med övergripande frågor av strategisk natur.

– Lennart har varit instrumentell i att föra NTM dit vi är idag, ett av Sveriges ledande regionalmediaföretag, säger Magnus Hall. Under många år har han drivit en framgångsrik kombination av förvärvstillväxt med synergier för att hela tiden ha en stark plattform för utgivning av högkvalitativ journalistik med lokal prägel. Parallellt med detta har nya intäktsströmmar tillkommit.

– Jag är väldigt glad över vad vi tillsammans åstadkommit inom NTM under de nästan 12 år som jag varit här. Jag är också glad över att Lina, som redan påverkat vår utveckling väldigt positivt, nu tar över som ny VD. Det kommer att bli riktigt bra och jag önskar henne och NTM ett stort lycka till i framtiden säger Lennart Foss

NTM har under de senaste åren gjort stora uppköp av tidningar i Sverige nu senast av Piteå-Tidningen och Norran.

Lina Hedenström tillträdde sin nya tjänst 1 februari.

Källa: NTM