Nytt unikt samarbete stärker Norrbottens position inom fotboll

Robert Lindström, ordförande Norrbottens Fotbollsförbund och Helene Ljungstedt chef Marknad, kommunikation och hållbarhet på Coop Norrbotten är glada att presentera en gemensam satsning i Norrbotten med Fotbollens Dag

Coop Norrbotten och Norrbottens fotbollsförbund skakade hand 12 april om ett långsiktigt samarbete som går under namnet Fotbollens Dag. Vi manifesterar fotbollen tillsammans i Norrbottens alla 14 kommuner. Syftet är att skapa engagemang och intresse i länets alla föreningar med en speciell dag varje år samt positionera Norrbotten som det bästa länet inom fotboll. Årets Fotbollens Dag går av stapeln den 11 juni och temat för året är Gåfotboll. 

Minst en förening i varje kommun kommer att erbjuda alla som vill, ung som gammal att testa på årets tema. All fotboll som spelas under dagen kommer att ingå i Fotbollens Dag oavsett om det är enskilda knattematcher, cuper eller seriematcher på seniornivå. 

Årets tema är Gåfotboll. Gåfotboll är precis som det låter en sport där utövarna går och spelar fotboll. Det finns ingen åldersgräns utan alla som vill kan vara med och detta. Reglerna är enkla, kom som du är, spela schysst och inga tacklingar. Forskning i ämnet visar positiva effekter i den sociala och fysiska hälsan för våra äldre. 

– Vi är otroligt stolta över detta samarbete med Norrbottens fotbollsförbund och kommer att involvera alla våra butiker som också finns i alla Norrbottens 14 kommuner. Fotbollen förenar människor över olika åldrar och orter och är en utmärkt källa till motion på både låg och hög nivå, menar Helene Ljungstedt, chef Marknad, kommunikation och hållbarhet på Coop Norrbotten. 

– Vi hoppas att detta ska visa på bredden i fotbollen och hoppas att alla norrbottningar blir berörda av fotboll på ett eller annat sätt under denna dag, säger Robert Lindström, ordförande på Norrbottens fotbollsförbund. Idag står fotbollen för 50% av all idrott i länet och det vill vi manifestera och fira. 

– Nu tar vi positionen som det län som brinner mest för fotbollen. Vi hoppas att många föreningar passar på att göra något roligt på sin ort under fotbollens dag den 11 juni. Vi har redan idag många lag som har anmält sitt intresse och deltagande, avslutar Robert.

Källa: Coop Norrbotten

Inlägget Nytt unikt samarbete stärker Norrbottens position inom fotboll dök först upp på Luleå Gratistidning.