Öppet hus en av årets höjdpunkter

På programmet fanns högaktuella föreläsningar om allt från tjejer och teknik till hur man gör ett datorspel och hur Donald Trump påverkar världen.

– Varm välkomna till Öppet hus på Luleå tekniska universitet! Det är roligt att se så många unga människor här idag. Det är en spännande tid ni står inför när ni ska välja utbildning efter gymnasiet. Vi på Luleå tekniska universitet är kända för närhet mellan studenter och mellan lärare och studenter. Har man en fråga man behöver få hjälp med av läraren, så kan man få det.

– Det är också få lärosäten i Sverige som har så nära samarbete med arbetsgivare som vi har. Redan under studietiden börjar studenterna knyta kontakter med arbetsgivare och förbereda sig för sitt yrke, sade Birgitta Bergvall-Kåreborn, när hon hälsade gymnasieelever välkomna i Aula Aurora.

Superviktig dag för universitetet
Över 100 personer, studenter, studentambassadörer och personal på universitetet var direkt engagerade under Öppet husdagen. Besökarna kunde bland annat testa på spännande aktiviteter som att utmana brandingenjörens tid för utryckning, luftmotorrace på teknikbana och brobygge.

– Det här är en superviktig chans för oss att visa upp Luleå tekniska universitet för potentiella studenter, bredden på våra utbildningar och den fina stämningen här. Vi hoppas att besökarna ska bli nyfikna på våra utbildningar och vilja komma tillbaka på andra aktiviteter vi erbjuder för gymnasieelever och så klart som framtida studenter, säger Angelica Rojas, projektledare för Öppet hus.

Under Öppet hus mötte Pär Weihed, prorektor vid Luleå tekniska universitet en nyckelgrupp när det gäller studentrekrytering, nämligen studievägledare från hela Norrbotten.

– Hur ser övergången ut från gymnasiet till universitetet i Norrbotten? Vi vill att antalet som väljer att läsa vidare på universitet ska öka och förstås att vi på Luleå tekniska universitet får ta en del av den ökningen, sade Pär Weihed.

Nästa generations studenter besökte universitetet

Det blev välbesökt när framtidens studenter besökte Öppet hus på Luleå tekniska universitet. Utbudet av utbildningar presenterades i montrar och med föreläsningar av befintliga studenter, lärare och gästföreläsare. Många av besökarna verkade mycket intresserade och positiva till vad som visades upp.

Öppet hus för nyfikna blivande studenter

Institutionen för system- och rymdteknik visade upp sina utbildningar under Öppet hus vid Luleå tekniska universitet. På agendan stod såväl föreläsningar som utställningar.

Välbesökta arrangemang på Öppet hus

Hundratals gymnasie- och folkhögskolelever från Norr- och Västerbotten intog i dag universitetsområdet i Luleå. Arrangemanget Öppet hus anordnas för att ge presumtiva studenter en chans att bekanta sig med universitetet och utbildningarna. Institutionen för konst, kommunikation och lärande (KKL) representerades av utbildningarna inom musik, journalistik samt lärarprogrammen.

”Det är otroligt roligt att se nyfikenheten”

Solen sken när gymnasieelever från hela Norrbotten besökte Luleå tekniska universitet under Öppet hus. Institutionen för ekonomi teknik och samhälle presenterade sitt utbildningsutbud inom ekonomi, teknik, samhällsvetenskap och design genom montrar, föreläsningar och utställningar.

Solen lyste när universitetet höll öppet hus

Utomhus lockade solen men desto mer intressant var det att vara inomhus den här dagen när 1600 elever besökte Luleå tekniska universitet under Öppet hus. En dag som var fylld med föreläsningar, utställningar och samtal för de förväntansfulla besökarna.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Luleå Tekniska Universitet hemsida https://www.ltu.se/ltu/media/news