Pressinbjudan: Nu öppnar universitetet fullt ut

Måndag den 1 november börjar andra läsperioden vid Luleå tekniska universitet. I och med detta öppnar universitetet helt för alla studenter och all personal. Det blir vanlig platsförlagd undervisning och salstentamen, samtidigt som vissa distanslösningar kommer att leva kvar och vidareutvecklas. Universitet välkomnar studenterna tillbaka med fika, musik och överraskningar och tackar för deras uthållighet under pandemin.

I 20 månader har Luleå tekniska universitetet bedrivit distansundervisning och digitala tentamen, enligt gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. De senaste månaderna har en successiv återgång skett men från och med start av läsperiod 2 är det mesta ”som vanligt” igen. En enorm insats har gjorts av personal och studenter för att på extremt kort tid klara den omställning av undervisning och tentamensformer som pandemin hittills krävt. För studenterna, särskilt de nya, blev det ett avbräck i studentlivet och de sociala kontakterna med kamrater.

– Det är fantastiskt roligt att kunna öppna universitetet igen och att se våra studenter tillbaka i lokalerna. De har varit otroligt uthålliga under pandemin, och vi har som lärosäte klarat oss från större utbrott bland studenterna. Samtidigt har det varit en enormt tuff tid för många. Nu behöver studenterna få knytas samman igen med olika aktiviteter som ökar gemenskapen, välbefinnandet och trivseln, säger Veronika Sundström, universitetsdirektör vid Luleå tekniska universitet.

Fortfarande gäller för alla, studenter och personal vid Luleå tekniska universitet, att stanna hemma även vid lindriga symtom, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är information som gått ut till både personal och studenter. Universitetets coronagrupp står i kontakt med smittskyddsenheten i Norrbotten och har kapacitet att snabbt kunna ställa om efter eventuella förändrade rekommendationer från myndigheterna.

Plats: Luleå tekniska universitet, Regnbågsallén utanför B-huset
Datum: 1 november
Tid: 12.30
Medverkande: Veronika Sundström, universitetsdirektör vid Luleå tekniska universitet, Jennie Hägg Wilhelmsson, chef Studentavdelningen vid Luleå tekniska universitet
Kontakt: Linnea Lindberg, kommunikatör vid Luleå tekniska universitet, linnea.lindberg@ltu.se, 0920-49 36 26

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.mynewsdesk.com

Källa: Luleå Tekniska Universitet, Luleå

Inlägget Pressinbjudan: Nu öppnar universitetet fullt ut dök först upp på Luleå Gratistidning.