SM-veckan: Forskning och medaljer – hur hänger det ihop?

Varmt välkommen att anmäla dig till webbinariet Forskning och medaljer som hålls den 23 mars klockan 17.00-20.00, i samband med SM-veckan. Två som deltar är skidskytten Anna Magnusson och längdåkaren Ebba Andersson. Hur funkade deras OS-förberedelser och vad tar de med sig för lärdomar?
Du får också höra mer om den forskning som pågår på Luleå tekniska universitet i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och vallateamen för landslagen i skidskytte och längdskidor.

Under det direktsända seminariet via Zoom får du möta forskare och landslagsaktiva, samt längd- och skidskyttelandslagens Anders Byström, Anna Maria Uusitalo och Johannes Lukas, som berättar om OS-upplägg och hur de ser på utfallet. 

Deltar gör också Peter Mattsson, verksamhetschef för projekt elitidrott 2030 på Riksidrottsförbundet, och H-C Holmberg, forskning- och utvecklingschef för Sveriges Olympiska Kommitté samt adjungerad professor vid Luleå tekniska universitetet. Längdåkaren Ebba Andersson och skidskytten Anna Magnusson avslutar programmet med att berätta om OS – hur funkade deras förberedelser och vad tar de med sig för lärdomar?
Moderator är Joakim Abrahamsson, verksamhetsledare för elitidrott vid Luleå tekniska universitet och tidigare förbundskapten för längdskidlandslaget.

Du kan se webbinariet från din egen enhet eller komma till ”Mötesplats SM-veckans” lokal på Pite havsbad och följa sändningen därifrån. Fullständigt program och anmälningslänk hittar du här

Missa inte seminarium om snöforskning

Tips: tidigare samma dag, kl 13.00-15.15, hålls ett annat högintressant webbinarium, “Med känsla för snö”
Våra skidspår, pister, leder och isar är i ständig förändring beroende på hur många människor som nyttjar dem och för vad. De yttre förhållandena spelar en avgörande roll – att hålla anläggningar i gott skick är utmanande med ett klimat i förändring.
Medverkar gör forskarna Johan Casselgren, Agneta Larsson och Andreas Almqvist från Luleå tekniska universitet, samt Vasaloppets sportchef Tommy Höglund och Erik Melin Söderström, snö- och klimatexpert på Peak 63.
Anmälan och fullständigt program hittar du här.

De båda kostnadsfria evenemangen är del av Mötesplatsen på SM-veckan i Piteå. Med idrotten i fokus lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling.
Under Mötesplatsens flagg förs samtal för inspiration och ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning. Mötesplats SM-veckan arrangeras i samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Norrbotten, Luleå tekniska universitet, Region Norrbotten och Piteå kommun.

Välkommen att anmäla dig!

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.mynewsdesk.com

Källa: Luleå Tekniska Universitet, Luleå

Inlägget SM-veckan: Forskning och medaljer – hur hänger det ihop? dök först upp på Luleå Gratistidning.