Startade drömföretaget utifrån egen erfarenhet: Tommy fixar transporter till alla öar i Luleå skärgård

Med sin nya båt kan Tommy Sandberg, Skärgårdstjänst i Norr förse öbor och fritidshusägare med det mesta – till exempel material och maskiner till byggen och renoveringar.

– När jag flyttade till Sandön och renoverade vårt hus upplevde jag hur krångligt det var med alla materialtransporter. Därför startade jag Skärgårdstjänst i Norr, berättar Tommy Sandberg som nu tagit en ny transportbåt i trafik.

Tommy fokuserar nu främst på materialtransporter ut till öarna utan landförbindelse i Luleå skärgård. Med sin nya båt kan han förse öbor och fritidshusägare med det mesta – till exempel material och maskiner till byggen, renoveringar, den nya uteplatsen eller friggeboden.

Den nya transportbåten har ett lastutrymme på 4,6 x 2,1 meter och klarar vikter upp till två och ett halvt ton.

Grundgående med bogramp

– Tack vare båtens konstruktion har vi möjlighet att komma in i till ganska grunda stränder med ett vattendjup på cirka en halv meter, beroende på last och förhållanden, berättar Tommy.

Båten är försedd med en hydrauliska bogramp samt en lyftkran som gör lastning och lossning mycket smidig.

– Detta gör att vi även kan transportera till exempel fyrhjulingar och släp med material ut till öarna, förklarar Tommy.

Båten har ett lastutrymme på 4,6 x 2,1 meter och klarar vikter upp till två och ett halvt ton. Den kan komma in i till ganska grunda stränder och är försedd med en hydrauliska bogramp.

En dröm byggd på erfarenhet

Tommy startade företaget Skärgårdstjänst i Norr i höstas. Med verksamheten har han förverkligat en dröm, som också bygger på egna praktiska erfarenheter.

– Tidigare drev jag VVS-företaget T-rör. Jag startade och drev verksamheten i tio år och företaget gick även med i Bad och Värme-kedjan. Men 2017 sålde jag T-rör. Jag kände då att jag fastnat i ekorrhjulet och vill bygga en mer behaglig tillvaro, säger Tommy.

Eftersom han är uppvuxen med båt och älskar skärgården, var det här han vill skapa något nytt att arbeta med.

– När jag renoverade vårt hus på Sandön märkte jag hur krångligt var med transporterna ut till en ö utan landförbindelse. Då beslutade jag att starta Skärgårdstjänst i Norr.

”Smidig service till bra pris”

Med Tommys hjälp slipper nu skärgårdsbor – både fastboende och sommarboende – att skava sönder sina båtar, åka flera vändor och slita i onödan när de vill få ut material och andra skrymmande saker.

– Jag vill erbjuda såväl privatpersoner som företag transporttjänster till en rimlig kostnad. Priserna räknas från Strömören och åter tillbaka med en minidebitering på tio nautiska mil. För sjötransporterna tar jag 90 konor per nautisk mil. Lastning och lossning kostar 250 kronor per påbörjad halvtimme. Och jag lämnar även offert med fast pris vid förfrågan, berättar Tommy.

Tjänster inom maskin och bygg

Materialtransporterna är Tommys huvudtjänst men han erbjuder även en rad andra tjänster.

– Jag hyr ut bland annat en liten traktor, grävare, sågverk och vedmaskiner som jag kör ut och hämtar. Även bygg, VVS, svets, markarbeten och röjning kan jag och mitt breda kontaktnät av hantverkare fixa ute på öarna, säger Tommy.

Plan om hustillsyn

Ytterligare en tjänst Tommy planerar att lansera är ett abonnemang där sommarstugeägare kan få sina hus tillsedda under vintern, så att det till exempel inte blir problem med vattenläckor eller för tunga snölaster på tak.

Båten har ett lastutrymme på 4,6 x 2,1 meter och klarar vikter upp till två och ett halvt ton. Den kan komma in i till ganska grunda stränder och är försedd med en hydrauliska bogramp.

Källa: Skärgårdstjänst i Norr

Kontakt: För mer information besök www.sknorr.se

Inlägget Startade drömföretaget utifrån egen erfarenhet: Tommy fixar transporter till alla öar i Luleå skärgård dök först upp på Luleå Gratistidning.