Susanne Selberg första Local Hero-vinnaren i Luleå

Susanne Selberg med 10 stycken värdecheckar utanför Luleå Gratistidnings kontor.

Första veckovinnaren i Luleå Gratistidnings tävling Sällskapsturen – Local Hero blev Susanne Selberg. Hennes motivering varför man skall handla lokalt valdes ut av en jury och vinsten består av värdecheckar att nyttja i den lokala handeln till ett värde av 10.000 kr.

Susanne Selberg tycker att Luleå Gratistidnings resetävling är toppen i början av året men i år när vinsten är värdecheckar som går tillbaka till de lokala handlarna istället för resepresentkort har det varit ännu bättre.

– Jag har varit med och tävlat alla år men är ingen resefantast och då är det här bättre för mig personligen, säger Susanne Selberg.

Monica Stubé på Luleå Gratistidning förklarar att man i planeringen inför årets tävling i all hast tvingats ställa om och vända blickarna mot de lokala handlarna och företagen. Framför allt är det huvudvinsterna i tävlingen som tidigare varit presentkort på resor som i år istället är värdecheckar som löses in i en eller flera av de deltagande företagen.

– I praktiken innebär det att den lokala handeln gynnas på ett smart sätt. Sällskapsturen 2021 blivit en ”Special – Local Hero”, berättar Monica Stubé.

På frågan hur hon tänker använda vinsten svarar Susanne efter en stunds funderande.

– Abisko Mountain Lodge känns spännande att åka till med någon. Jag såg också att det fanns en glasögonbutik bland de deltagande företagen och solglasögon behöver man ju alltid. Vi får se vad det blir, vinsten räcker till flera saker men det är ingen idé att vänta, avslutar Susanne Selberg.

Vinnarmotivering Vecka 4 – Varför är det viktigt att handla lokalt

En fyrahundraårig marknadsplats är värd att bevara,

det blir inte tydligare än så…

Källa: Luleå Gratistidning

Inlägget Susanne Selberg första Local Hero-vinnaren i Luleå dök först upp på Luleå Gratistidning.