Svenska klassiker och mat från hela världen

Haydar Henedy har tagit över f.d. Cantarellen på Kungsgatan i centrala Luleå. Nu heter Restaurangen Tasty och erbjuder såväl klassisk svensk husmanskost som mat från världens alla hörn.

Med nya ägaren Haydar Henedy återför Restaurang Tasty – f.d. Cantarellen – den svenska traditionella maten till Luleås lunchbord. Samtidigt som rätter från hela världen finns på menyn.

Haydar, som har lång erfarenhet inom restaurangbranschen, tyckte att svenska klassiker saknades i utbudet från lunchrestaurangerna i Luleå.

Så när han i somras tog över Cantarellen och döpte om restaurangen till Tasty – kändes det angeläget att återföra de traditionella svenska rätterna.

– Vi serverar alltid två svenska husmansrätter i vår lunchbuffé på vardagarna, och har även dessa rätter på helg- och kvällsmenyn, berättar Haydar.

Men samtidigt erbjuder Tasty mat från alla världens hörn. Både i lunchbuffén och under övriga tider finns t.ex. japansk sushi, italienska pizzor och pastarätter, arabiska läckerheter i form av shawarma, indisk curry, mexikanska tacos och amerikanska hamburgare.

– Jag och min kockkollega Mattias Backlund har genom åren arbetat på många välkända restauranger i Luleå och på andra orter. Tillsammans behärskar vi och vår övriga personal matlagning från alla dessa olika kulturer, förklarar Haydar.

Succé för hemkörning

Tasty har stora, fräscha och luftiga lokaler som rymmer 160 gäster. Personalen ser till att det aldrig uppstår trängsel – något som förstås är särskilt viktigt så länge Corona-restriktionerna kvarstår.

Och Tastys satsning på On line beställning och hemkörning av mat har mött ett stort intresse.

– Via vår hemsida kan kunderna i lugn och ro titta igenom vår omfattande meny och sedan enkelt beställa on line och få maten hemkörd. Detta har blivit mycket populärt inte minst med tanke på Corona-problematiken, säger Haydar.

Han tror dock att många kommer att välja denna smidiga lösning oavsett Corona framåt i tiden.

– Alla som beställer mat on line flera gånger får dessutom en rejäl rabatt.

Catering och nya satsningar

Det finns också möjlighet att abonnera hela eller delar av Tasty för egna fester och möten. Tasty jobbar även med catering för lunch eller middagar hemma eller i andra lokaler.

– Med vår kunskap om såväl svensk husmanskost som mat från alla möjliga kulturer kan vi verkligen möta vitt skilda önskemål om vad som ska ingå i en cateringbuffé, säger Haydar.

Tasty kommer fortlöpande att gör nya satsningar för att utveckla sin meny och sitt erbjudande till kunderna.

– Under hösten kör vi igång med så kallad slow food, det villa säga härligt doftande och välsmakande långkok av olika slag, säger Haydar.

Källa: Tasty Luleå

Kontaktuppgifter:

www.tastylulea.se finns uppdaterad information om Tastys erbjudanden och meny – och möjlighet att beställa on line med hemkörning.

 

Inlägget Svenska klassiker och mat från hela världen dök först upp på Luleå Gratistidning.